Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Έρογλου: «Δεν θέλουμε πλέον να χάνουμε το χρόνο μας»


Οι Τ/"κ" δεν θέλουν πλέον να χάνουν το χρόνο τους, να υφίστανται αδικίες από τους Ε/κ και να ζουν κάτω από ''απομόνωση'' δήλωσε ο Ντερβίς Ερογλου, μιλώντας χθες στο φόρουμ νεολαίας ψευδοκράτους - Αζερμπαϊτζάν που διοργανώθηκε στο ''πανεπιστήμιο'' ανατολικής Μεσογείου.


Σύμφωνα με τον τ/"κ" Τύπο, ο Τ/"κ" ηγέτης είπε ότι στο Κυπριακό δεν υπάρχει σημείο που δεν έχει συζητηθεί. ''Πλέον δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο, να υφιστάμεθα την αδικία από τους Ε/κ, να ζούμε κάτω από εμπάργκο, απομόνωση. Και οι δικοί μας άνθρωποι έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην Γιουροβίζιον με δικό τους τραγούδι, να εκπροσωπήσουν την κουλτούρα της χώρας τους'', είπε.

Πρέπει, συνέχισε, να υπάρχει πρόσβαση στα κατεχόμενα από αέρα και θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι οι Ε/κ που χαίρονται - κατά την έκφρασή του - να βλέπουν τους Τ/"κ" κάτω από ''εμπάργκο'' επιδιώκουν να επιμηκύνουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων όσο γίνεται περισσότερο.

''Για εμάς ένα Αζερμπαϊτζάν που μεγαλώνει και δυναμώνει κάθε μέρα μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην άρση των άδικων εμπάργκο που εφαρμόζονται στους Τ/"κ"'', ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Ντερβίς Ερογλου το γεγονός ότι στους Τ/"κ" δεν αναγνωρίστηκε κανένα στάτους δεν μπορεί να αλλάξει, ''αλλά η πραγματικότητα είναι ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη, δύο λαοί, δύο χωριστές περιοχές. Ο τ/"κ" λαός σίγουρα δεν θέλει να γυρίσει την προ του 1974 περίοδο. Δεν θα υποχωρήσουμε από την κυριαρχία, την ελευθερία και την ασφάλειά μας. 

Οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν. Στη βάση αυτών των πραγματικοτήτων πρέπει να πραγματοποιηθεί μια διαδικασία πάρε - δώσε και να γινόταν προσπάθεια να φτάσουμε σε μια συμφωνία, αλλά η ε/κ πλευρά δεν εισήλθε σε καμιά πάρε - δώσε φάση μέχρι σήμερα'', ανέφερε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις