Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Ορκίστηκαν οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή

Ορκίστηκαν σήμερα οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, για 48 ώρες. Τόσο θα μείνουν βουλευτές οι 300 που ορκίστηκαν σήμερα. Δε θα πάρουν αποζημίωση και θα μείνουν στην ιστορία ως οι βουλευτές της μίας μέρας...
Πρώτοι στην αίθουσα, αρκετά πριν την έναρξη της ορκωμοσίας, μπήκαν οι συναγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι, εγκαταστάθηκαν στα ορεινά έδρανα της δεξιάς πτέρυγας της Βουλής.
Να αναφέρουμε επίσης ότι κανείς δεν μπήκε μέσα, προτού μαζευτούν όλοι έξω από την Βουλή. Αφού μαζεύτηκαν, τότε μπήκαν όλοι μαζί μέσα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν μίλησαν πλέον σε κάνεναν, και πήραν τις θέσεις τους.

O  «δημοκράτης» βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, αρνήθηκε να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να ορκιστεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή! Έτσι, ορκίστηκε στο πρωτόκολλο.

Ο κ. Πολύδωρας κάλεσε τους βουλευτές να σηκώσουν τα χέρια και διάβασε τον όρκο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δε σήκωσαν τα χέρια τους τη στιγμή που διαβάζονταν ο όρκος, εξαίρεση υπήρξαν μερικοί βουλευτές τους. Μόλις τελείωσε την ορκωμοσία είπε: "ΆΞΙΟΙ".

Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας κατέθεσαν με γραπτές δηλώσεις τις αντιρρήσεις τους για τον θρησκευτικό όρκο.

Στο Κοράνι ορκίστηκαν οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές. Όταν ο Β. Πολύδωρας ζήτησε από τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι, οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παρέμειναν καθιστοί, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αντίθεσή τους.
Να αναφέρουμε επίσης ότι δεν αποδέχτηκαν να ορκιστούν στον σταυρό, όπως έπραξαν όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ, η Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ και ο Φώτης Κουβέλης της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις