Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Έρογλου: Χρονοδιαγράμματα για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες

 Τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος σε περίπτωση που επαναρχίσουν οι συνομιλίες ζήτησε ο Τ/"κ"ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος σημείωσε ότι ο ανοικτός διάλογος δεν έχει μέχρι στιγμής αποβεί προς όφελος της λύσης.


Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, ο κ. Ερογλου είπε ότι με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στις Προεδρικές εκλογές για να πει ότι είναι όνειρο απατηλό η επίτευξη αποτελέσματος στις συνομιλίες πριν τις Προεδρικές του 2013.

Ανέφερε ότι η τ/"κ" πλευρά θα προτείνει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι και ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ έχει προβεί σε παρόμοιες τοποθετήσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γκιουνάϊ Τσιερκέζ ανέφερε ότι όπως διαφαίνεται οι συνομιλίες οδηγούνται σε τερματισμό και ότι αυτή η χρονική περίοδος είναι κρίσιμη για το ψευδοκράτος.

Υποστήριξε ότι στόχος των Ε/κ είναι η συνέχιση των συνομιλιών μέχρι τις Προεδρικές και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό οι βιομήχανοι στα κατεχόμενα να γνωρίζουν τι θα συμβεί μετά το 2013 ώστε να προβούν και εκείνοι στους σχεδιασμούς τους, όπως ανέφερε.

Ο  Τσιερκέζ είπε ακόμη ότι σημασία για τον επιχειρηματικό κόσμο στα κατεχόμενα έχει και το πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας και ότι με τον Ερογλου έγινε ανταλλαγή απόψεων και επί αυτού του θέματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις