Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

ΒΗΜΑ: «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»


Ομολογίες καθεστωτικών… «ΒΗΜΑ»: «ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ».
Μπορεί να μας βρίζουν και να μας συκοφαντούν οι διάφορες καθεστωτικές φυλλάδες, αλλά δεν έχουν ψευδαισθήσεις. Έχοντας πλήρη γνώση των διαφόρων κρυφών (πλέον) μετρήσεων, θεωρούν δεδομένη την είσοδο του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών στη βουλή, ενώ το χειρότερο (γι’ αυτούς και τα συμφέροντα που υπηρετούν) είναι ότι μέρα με τη μέρα η Χρυσή Αυγή αυξάνει τις δυνάμεις της, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο λάσπης και κάποια φαινόμενα… μιμητισμού κάποιων θέσεων του κινήματος. Διαβάστε το σχετικό άρθρο του δημοσιογράφου Α. Αθανασόπουλου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

“BHMA: Ακολουθώντας τη «Χρυσή Αυγή»…
«Δημοσκοπήσεις δεν δημοσιεύονται την περίοδο αυτή. Όσοι όμως έχουν πρόσβαση στα στοιχεία που συγκεντρώνουν τα κόμματα για να καθορίσουν τη στρατηγική τους, βλέπουν να εμφανίζονται ορισμένες σταθερές. Μία από αυτές είναι ότι καθώς πλησιάζει η 6η Μαϊου, το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» δείχνει να αυξάνει τη δύναμή του. Η παρουσία του στη Βουλή, βάσει των σημερινών δεδομένων, μοιάζει δεδομένη και ήδη προκαλεί αναταράξεις.
Οι αναταράξεις αυτές είναι ευρύτερες. Εντοπίζονται όμως κυρίως στον χώρο της Δεξιάς. Η «Χρυσή Αυγή» αποτελεί – μαζί με το λαϊκιστικό κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» – καταφύγιο για πολλούς δεξιούς ψηφοφόρους που δεν θα επιλέξουν τον κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά ούτε και τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, τους οποίους κατηγορούν ότι την κρίσιμη στιγμή άλλαξαν ρότα…
Το λάθος που κάνει η ΝΔ είναι ότι πιστεύει πως υιοθετώντας σκληρή ρητορική θα ανακόψει την πορεία των απογοητευμένων ψηφοφόρων της προς την Ακροδεξιά. Το ερώτημα όμως είναι αμείλικτο. Αν κάποιος επιθυμεί να ανακαταλάβει την, κατ’ αυτόν πολιορκούμενη, από τους μετανάστες Αθήνα, γιατί να στραφεί στη ΝΔ και να μην ψηφίσει κατ’ ευθείαν το original, δηλαδή τη «Χρυσή Αυγή»; Άλλωστε, όπως σημειώνει με άρθρο της στο «Βήμα της Κυριακής» η Βασιλική Γεωργιάδου, η καλύτερη ίσως ελληνίδα αναλύτρια του φαινόμενου της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς, «παρ’ ότι άλλα κόμματα πιστεύουν ότι υιοθετώντας την ατζέντα της άκρας Δεξιάς της αφαιρούν ψήφους, συχνά συμβαίνει το αντίθετο: όταν τα διακυβεύματα της Ακροδεξιάς γίνονται αποδεκτά από άλλους κομματικούς δρώντες, η ίδια αποδαιμονοποιείται και γίνεται πιο αποδεκτή στους εκλογείς».

DEFENCENET.GR: “Για τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή η μόνη ασφαλής πρόβλεψη που μπορεί να γίνει είναι ότι εισέρχεται στην Βουλή με 8-10 βουλευτές. Από εκεί και πέρα “Sky is the limit”! To ρεύμα που καταγράφει τις τελευταίες ημέρες είναι άνευ προηγουμένου…

Δημοφιλείς αναρτήσεις