Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Σκάφη στην τριπλάσια τιμή - Πρωτοφανής πρόταση για προμήθεια φουσκωτών στην Ε.Φ.…


Εξωφρενικά πράγματα συμβαίνουν στην Εθνική Φρουρά που αφορούν στη επίλεκτη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (Μ.Υ.Κ), σύμφωνα πάντα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ». Το θέμα αφορά στην ανάγκη της Μ.Υ.Κ να προμηθευτεί με δύο νέα φουσκωτά σκάφη σε αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων σκαφών που διαθέτει η δύναμη και που χρονολογούνται πέραν της 20ετίας. Οι προδιαγραφές για τα δύο νέα σκάφη έχουν ήδη ετοιμαστεί και προνοούν για δύο φουσκωτά σκάφη με τον εξοπλισμό τους, μήκους 10 και πλέον μέτρων.

Πρόταση πριν το διαγωνισμό
Το θέμα όμως δεν τελειώνει εδώ. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ», το παράξενο της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ενώ η βούληση για προμήθεια των σκαφών δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, κύπριος αντιπρόσωπος συγκεκριμένης εταιρείας του εξωτερικού, η οποία κατασκευάζει σκάφη όπως αυτά που η Μ.Υ.Κ προτίθεται να προμηθευτεί, προχώρησε σε υποβολή πρότασης προς τη Διοίκηση Ναυτικού, σύμφωνα με την οποία, το κάθε φουσκωτό σκάφος θα κοστίσει στην κυπριακή Δημοκρατία πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Τριπλάσια η προτεινόμενη τιμή
Από έρευνα στην οποία προέβη «Η ΜΑΧΗ» όμως, διαφαίνεται ότι η περί ου ο λόγος κατασκευάστρια εταιρεία, διαθέτει τα συγκεκριμένα φουσκωτά στο ένα τρίτο της τιμής που προσφέρθηκε στη Διοίκηση Ναυτικού από τον κύπριο μεσάζοντα. Με άλλα λόγια, η κατασκευάστρια εταιρεία προμηθεύει τα σκάφη στην τιμή των 350,000.- ευρώ περίπου, ενώ στο πολεμικό ναυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγινε πρόταση για προμήθεια των ίδιων ακριβώς σκαφών με τον εξοπλισμό τους, από την ίδια κατασκευάστρια εταιρεία, στην τριπλάσια περίπου τιμή ανά σκάφος!

Το ερώτημα βεβαίως, που εγείρεται είναι γιατί η Εθνική Φρουρά δεν προμηθεύεται τα σκάφη κατευθείαν από την εταιρεία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις