Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Γκρίζων Λύκων και Κούρδων εποίκων στα κατεχόμενα


Από το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της κατεχόμενης Αμμοχώστου επικρατεί μεγάλη πολιτική ένταση. Κατά διαστήματα στους δρόμους της Αμμοχώστου εκτυλίσσονται εικόνες βίας και οι Γκρίζοι Λύκοι έρχονται αντιμέτωποι με τους Κούρδους έποικους.
Η ένταση ανάμεσα στους εθνικιστικές Τούρκους και Κούρδους εποίκους στα Κατεχόμενα έχει έρθει στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα και από την σκοπιά της τ/''κ'' ηγεσίας τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πριν από λίγο καιρό, ένταση επικράτησε και στο «Πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής» και η τ/''κ'' ηγεσία επέλεξε να «απελάσει» Κούρδους φοιτητές.


Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου. Μετά την λήξη του τουρκικού ποδοσφαιρικού αγώνα Φενέρμπαχτσε - Γκαλατάσαραϊ, μία μικρή ομάδα Γκρίζων Λύκων αντάλλαξε «σκληρές κουβέντες» με μία ομάδα Κούρδων εποίκων. Η ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες, η οποία είχε ως σημείο εκκίνησης κάποια μικρή «ποδοσφαιρική» διαφορά, ξέφυγε από τον έλεγχο μέσα σε λίγες ώρες.


Την νύχτα του Σαββάτου, τα μέλη του Κινήματος των Γκρίζων Λύκων και οι Κούρδοι, οι οποίοι υποστηρίζουν το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα στην Τουρκία, κατέβηκαν στον δρόμο και επιχείρησαν να λύσουν τις διαφορές τους με πολιτική βία.Η ένταση και τα επεισόδια συνεχίστηκαν και έλαβαν διαστάσεις την Κυριακή. Οι Κούρδοι διαδηλωτές έκαψαν μία τουρκική σημαία και διαδήλωσαν με συνθήματα υπέρ του ΡΚΚ. Οι Γκρίζοι Λύκοι απάντησαν με «ένοπλη επίθεση» στην ομάδα των διαδηλωτών. Οι «δυνάμεις ασφαλείας» κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια για να θέσουν υπό έλεγχο την ένταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις