Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

"Εμπάργκο" Ε/κ σε τουρκικά προϊόντα λόγω... ψυχολογικών


Οι Ελληνοκύπριοι εφαρμόζουν «εμπάργκο» σε τουρκικά προϊόντα που παράγονται στα κατεχόμενα εξαιτίας ψυχολογικών λόγων, υποστηρίζει σε επιστολή του προς τον Επίτροπο, αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε ο πρόεδρος του τ/''κ'' Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΚΤΤΟ), Γκιουνάι Τσερκέζ.Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τσερκέζ απέστειλε επιστολή στον κ. Φούλε για τον κανονισμό της πράσινης γραμμής, στην οποία αναφέρει, επικαλούμενος ε/κ εφημερίδες, ότι οι Ε/κ εργολάβοι και αρμόδιοι των Δήμων έχουν δώσει εντολή να μην χρησιμοποιούνται πλακάκια για την επίστρωση πεζοδρομίων που παράγονται στα κατεχόμενα.

Επίσης, αναφέρει ότι η Εκκλησία είχε παροτρύνει τον κόσμο να μην χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό από τα κατεχόμενα, αλλά να ανάβει κεριά. Υπάρχει μία εκστρατεία δυσφήμισης των προϊόντων που παράγονται στα κατεχόμενα, καταγγέλλει στην επιστολή του ο κ. Τσερκέζ υποστηρίζοντας ότι όσοι κάνουν εμπόριο με τους τ/''κ'' θεωρούνται «ύποπτοι» στις ελεύθερες περιοχές.

Αναφέρει τέλος ότι για να διερευνηθούν αυτά τα ψυχολογικά εμπόδια έχει στείλει τα τελευταία δύο χρόνια πολλές επιστολές σε αρμοδίους της ΕΕ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ζητώντας εν κατακλείδι να υπάρξει μία λύση στο πρόβλημα ώστε να μπορέσει να αυξηθεί το εμπόριο.Δημοφιλείς αναρτήσεις