Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Εμπάτε σκύλοι αλέστε - Ανεξέλεγκτη η είσοδος τούρκων και τ/"κ" στις ελεύθερες περιοχές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ», την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, ημέρα της επετείου του ανοίγματος των οδοφραγμάτων και γενέθλια μέρα της Κίνησης.


Η Κίνηση ωστόσο, με ανακοίνωσή της διαπιστώνει ότι κατά τη διαμαρτυρία, διαπιστώθηκαν τραγικές πραγματικότητες. Αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση: 

«Η διαμαρτυρία, «Τουρισμός Διαβατηρίου Δεν Είναι Λύση», έλαβε χώρα μπροστά στο οδόφραγμα Στροβιλιών στις 11πμ. Με αρχικό χώρο συνάντησης το εκκλησάκι Αγίου Νικολάου στις 10πμ, και με πορεία, οι διαμαρτυρόμενοι Πολίτες κατέληξαν στο οδόφραγμα όπου το κράτησαν κλειστό για τους περαστικούς για τις επόμενες δύο (2) ώρες. Στη διαμαρτυρία τελέστηκε τρισάγιο καθώς και μνημόνευση του Επίτιμου Δημάρχου Αμμοχώστου κ. Αντρέα Πούγιουρου και των πεσόντων κατά την εισβολή αλλά και των αποθανόντων προσφύγων μετά το 1974.Ας μιλήσουμε και για την σημερινή μας κατάντια και την αξιοπρέπεια των ε/κ πολιτών που έχει πια χαθεί. Από τη μία, η αξιοπρέπεια μάλλον έχει χαθεί σ’ αυτόν τον τόπο, και η κατάντια ανέβηκε στο θρόνο με όλες της τις τιμές και δόξες. Πού θα καταλήξουμε και πόσο χαμηλά πρέπει να πέσουμε για να ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο που ονομάζεται Κύπρος; Πόσο πρέπει να υποτιμηθεί η αξιοπρέπεια του Κύπριου πολίτη για να ευαισθητοποιηθεί ο ίδιος και να αντιδράσει;Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα πάνω στην μπάρα των τ/''κ'' στο οδόφραγμα Στροβιλιών. Για όσους δε γνωρίζουν την περιοχή, από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου προς τα κατεχόμενα, ο δρόμος περνά πρώτα από το τελωνείο των βάσεων μετά από 2 μπάρες τ/''κ'' και φτάνει στον έλεγχο διαβατηρίων. Το αυτοκίνητο που βλέπετε, με τ/''κ'' πινακίδες, στρίβει σε χωματόδρομο πριν από την τελευταία τ/''κ'' μπάρα και 100μ πριν το τελωνείο των βάσεων. Την ίδια πορεία ακολούθησαν και αρκετά άλλα τ/''κ'' αυτοκίνητα μέχρι που οι διαμαρτυρόμενοι δεν άντεξαν και άρχισαν να αντιδρούν έντονα.

Ως αποτέλεσμα, όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο κόσμος αντέδρασε έντονα, η απειλή επεισοδίων ήταν πλέον ορατή, σήμανε συναγερμός και ο χωματόδρομος έκλεισε. Έκλεισε όμως μόνον για την ώρα που είμαστε εμείς εκεί.Καθημερινά ο δρόμος αυτός είναι ανοικτός. Μόνο για τ/''κ'' και τους δίνεται πρόσβαση στις ελεύθερες περιοχές χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο. Αυτά για να νιώσετε όλοι πόσο υποδεέστεροι έχουμε γίνει μπρος στους προνομιούχους "αδελφούς" μας.


Και ας συνεχίσουμε να παραμένουμε βουβοί και αδρανείς. Η κατάντια μας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών
 «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ»Αμείλικτα τα ερωτήματα που εγείρονται, για την ασφάλεια τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και των ε/κ πολιτών, από την ανεξέλεγκτη είσοδο τούρκων και τ/''κ'' στις ελεύθερες περιοχές, πολλοί από τους οποίους ενδεχόμενα να είναι και πράκτορες της ΜΙΤ, αλλά και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβουν οι αρχές ασφαλείας για αντιμετώπιση του φαινομένου.
Αμείλικτα ερωτήματα

Μάλιστα κύριοι, οι επιβαίνοντες των τ/''κ'' αυτοκινήτων έστριβαν από τον χωματόδρομο, που όπως μας ειπώθηκε έχει πολλά παρακλάδια προς τις ελεύθερες περιοχές, με αποτέλεσμα ούτε καν να περνούν από τελωνειακό έλεγχο. Και ενώ όλοι οι ε/κ είχαν μπλοκαριστεί από το να περάσουν στα κατεχόμενα, οι αδελφοί τ/''κ'' και τούρκοι περνούσαν ανέμελα χωρίς οποιονδήποτε έλεγχο τελωνειακό ή αστυνομικό. Και όλα αυτά με τις ευλογίες της αστυνομίας των βάσεων και μπροστά στους διαμαρτυρόμενους. Φυσικά και αυτοί τι να κάνουν τη στιγμή που η δική μας δημοκρατία δεν μπαίνει στον κόπο να ελέγξει κανέναν εξ’ αυτών που εισέρχονται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις