Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Σε απόγνωση οι κεραμοποιοί λόγω κατεχομένων


Σε απόγνωση βρίσκεται ο Σύνδεσμος Κεραμοποιών, αφού ο κανονισμός της πράσινης γραμμής ο οποίος διευκολύνει την παρανομία, οδηγεί τα τουβλοποιεία στις ελεύθερες περιοχές σε κλείσιμο, αφού ο κύκλος εργασιών τους μειώθηκε κατά 80%.

Πέραν της καταστροφής που συντελείται στο περιβάλλον κατά την παράνομη λατόμευση του Πενταδακτύλου, η διοχέτευση τούβλων από τα κατεχόμενα για τα οποία μάλιστα χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη χώμα από Ε/κ περιουσίες, προκαλεί την αντίδραση των τουβλοποιών.


Η μη καταβολή ΦΠΑ, ο ανύπαρκτος περιβαλλοντικός έλεγχος και ο αθέμιτος ανταγωνισμός έχει γονατίσει τα τουβλοποιεία στις ελεύθερες περιοχές.

Με βάση τον κανονισμό της πράσινης γραμμής, δεν τίθεται θέμα παρανομίας. Ωστόσο, το αμφιβόλου ποιότητας προϊόν από τα κατεχόμενα, σε περίπτωση που αποδειχθεί ακατάλληλο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους όσοι το προμηθεύτηκαν χωρίς βεβαίως να μπορούν να στραφούν εναντίον του κατασκευαστή.

Όσο για την περιβαλλοντική καταστροφή, πρέπει η κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα των κονδυλίων που λαμβάνει το ψευδοκράτος για να λατομεύει παράνομα ελληνοκυπριακή γη τρώγοντας στην κυριολεξία τα σωθικά του Πενταδακτύλου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Πήλικος μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα είπε ότι αυτό που πρέπει να γίνεται είναι έλεγχος της ποιότητας των υλικών που μεταφέρονται από την πράσινη γραμμή.

Είπε επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν την προέλευση των υλικών αυτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις