Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ;;;


Παρακολουθήσαμε το «χαιρετισμό» του Δ. Χριστόφια στα εγκαίνια του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα και επισημάναμε στην ομιλία του και τα απαραίτητα σημεία της κυβερνο-ΑΚΕΛ προπαγάνδας:

«…Η παιδεία μας είχε εδώ και χρόνια ανάγκη μία συνολική, προοδευτική, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Προς αυτήν την κατεύθυνση προχωρήσαμε με ταχύτερους από κάθε άλλη φορά ρυθμούς, με αλλαγές και αποφάσεις που αναβαθμίζουν ουσιαστικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα και αφορούν σε όλες τις βαθμίδες του. Με βήματα ουσιαστικής μετάβασης από τη θεωρία στην πράξη επιτυγχάνουμε σήμερα τις αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό στην παιδεία που θα αποτελέσουν το διαβατήριο εισαγωγής των νέων της Κύπρου στην κοινωνία της δικαιοσύνης, της δημιουργίας, της ισότητας και της γνώσης…», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Δ. Χριστόφιας.
Παράλληλα, διαβάσαμε και τα συμπεράσματα της έρευνας του Universitas 21 με τη βαθμολόγηση των χωρών για την Ανώτατη Παιδεία (2012) και η κατάταξη των χωρών είναι:
ΗΠΑ, Σουηδία, Καναδάς, Φινλανδία, Δανία, Ελβετία, Νορβηγία, Αυστραλία, Ολλανδία, Ηνωμ. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστρία, Βέλγιο, Ν. Ζηλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ισραήλ, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Κορέα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ουκρανία, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβενία, Ελλάς, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Μαλαισία, Χιλή, Αργεντινή, Κίνα, Βραζιλία, Ταϊλάνδη, Ιράν, Μεξικό, Κροατία, Τουρκία, Ν. Αφρική, Ινδονησία και Ινδία.
Να μας συγχωρεί ο Δ. Χριστόφιας και το κυβερνο-ΑΚΕΛ αλλά δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε πουθενά την Κύπρο, που χορηγεί «το διαβατήριο εισαγωγής των νέων της στην κοινωνία της δικαιοσύνης, της δημιουργίας, της ισότητας και της γνώσης».

Δημοφιλείς αναρτήσεις