Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Έρογλου: Εκτός συζήτησης άλλες συναντήσεις με Χριστόφια


Οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού δεν μπορούν να συνεχισθούν με τον ίδιο τρόπο που διεξάγονται τώρα για άλλα 40 έτη, δήλωσε σήμερα στα κατεχόμενα ο Τουρκο"κύπριος" ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δεν αποδέχεται πολυμερή διάσκεψη και επιθυμεί τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων χωρίς να προκαθορίζεται η κατάληξή τους.


Περαιτέρω συναντήσεις των δύο ηγετών δεν συζητούνται τώρα, είπε ο κ. Έρογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία ''πήγαινε - έλα'' που εξήγγειλε ο κ. Ντάουνερ.

Πρώτα από όλα, είπε ο κ. Έρογλου, οι δηλώσεις Ντάουνερ δεσμεύουν τον ίδιο και, κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συνέχιση των συνομιλιών χωρίς καθορισμένη κατάληξη είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να υπάρξει αποτέλεσμα.
'
"Θα πρέπει να βλέπουμε μπροστά'', δήλωσε ο κ. Έρογλου, προσθέτοντας πως η μεθοδολογία οφείλει να είναι καλά καθορισμένη και οι τεχνοκράτες οφείλουν να εργασθούν για αυτό.

Επόμενες συναντήσεις των δύο ηγετών είναι εκτός συζήτησης, πρόσθεσε ο κ. Έρογλου, δηλώνοντας ότι ουδείς μπορεί να κρατήσει τους Τουρκο"κυπρίους" στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων για άλλη μίαν τεσσαρακονταετία.

Οι Τουρκο"κύπριοι", πρόσθεσε, δεν μπορούν να λένε ''Ναι'' σε ό,τι ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιθυμεί και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αποφασίζουν μαζί. Δεν μπορεί να υπάρξει συνδιαλλαγή, δήλωσε ο κ. Έρογλου, εάν η μία πλευρά λέει ''Ναι'' σε κάτι και η άλλη ''Όχι''.

Δημοφιλείς αναρτήσεις