Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Έφευγαν για Βουκουρέστι με 8 βαλίτσες κλοπιμαία

Πράγματα και θαύματα βρήκε η αστυνομία στις αποσκευές ζεύγους Ρουμάνων, 38 και 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επιχείρησαν  να αναχωρήσουν για τη χώρα τους από το αεροδρόμιο Λάρνακας το βράδυ της Τετάρτης. 


Μεγάλες ποσότητες χρυσαφικών, ασημικών, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και ειδών ένδυσης και υπόδησης εντοπίστηκαν  μεταξύ άλλων στις οκτώ βαλίτσες των Ρουμάνων, με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για είδη που έχουν κλαπεί από κατοικίες και καταστήματα στα Πολεμίδια.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας.
Με δηλώσεις του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Μάμας Πάρπας ανέφερε ότι ''χθες γύρω στις 19.30 το βράδυ ζεύγος ευρωπαίων πολιτών, μετέβησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου επρόκειτο να ταξιδέψουν για τη χώρα τους. Κατά τη διαδικασία ζύγισης παρουσίασαν οκτώ αποσκευές οι οποίες πέρασαν από ειδικό μηχάνημα για έλεγχο όπου σε μία από τις αποσκευές φάνηκε να υπάρχει μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων''.

Πρόσθεσε ότι μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έλεγχο στην αποσκευή όπου εντοπίστηκαν ''20 μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα. Αμέσως ηγέρθησαν υποψίες και δόθηκε οδηγία να διενεργηθεί έλεγχος σε όλες τις αποσκευές όπου εντοπίστηκαν 526 τεμάχια γυναικεία ενδύματα, 97 τεμάχια ασημικών, χρυσαφικών και φο μπιζού, 6 ζευγάρια γυναικεία παπούτσια, ένα ηλεκτρονικό I - Pad, 6 παιγνίδια play station και τέσσερα ζευγάρια γυαλιά ηλίου. Στα γυναικεία ενδύματα υπήρχαν ετικέτες που δείχνουν τα καταστήματα από τα οποία πιστεύουμε ότι αυτά έχουν κλαπεί''.

O κ. Πάρπας σημείωσε ότι ''μετά τον εντοπισμό των αντικειμένων ηγέρθηκαν υποψίες ότι πρόκειται για κλοπιμαία και έτσι το ζευγάρι συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ''φαίνεται ότι πρόκειται για μεμονωμένο ζευγάρι αλλά θα εξεταστεί από την Αστυνομία το ενδεχόμενο κατά πόσον αποτελούν μέρος ομάδας''.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις