Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Τουρκοεκδήλωση και στην Κομοτηνή ανήμερα της 19ης Μαΐου!!!


Με παρούσα όλη την ηγεσία των τουρκοφρόνων της Θράκης, όπως ασφαλώς και τον πρόξενο Σάρνιτς, αλλά και συμβούλους του…Νταβούτογλου! Δεν είχαμε βεβαίως εδώ γιορτές, παρελάσεις ή πανηγύρια με υπερμεγέθεις τούρκικες σημαίες, όπως συνέβη στη Σαμψούντα. 

Όχι ακόμη τουλάχιστον. Οργανώθηκαν όμως και στην Κομοτηνή κάποιες εκδηλώσεις, έστω και πολύ πιο διακριτικές, με τις οποίες τιμήθηκε ουσιαστικά η εθνική εορτή των Τούρκων. Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18 και 19 Μαΐου και ήταν το «Συνέδριο για τις Tουρκάλες γυναίκες της Δυτικής Θράκης». Έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Chris & Eve (σ.σ.  έχει πάρει εργολαβία όλες τις προξενοτουρκοεκδηλώσεις της περιοχής).
Στο συνέδριο μετείχε σύσσωμη άπασα η πρακτοροφάλαγγα της Άγκυρας στη Θράκη ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, οι υποπρόξενοι Μπερίν Οκούρ και Ιλκάι Κοτζαγιγίτ, οι σύμβουλοι του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου Σεβίντς Αλκάν Οζτζάν, Μινέ Τουτά, Αϊσέ Γκιουνέι Τεκίν, Φουλιά Ιμπάνογλου, Μπεντριγιέ Γιλμάζ, Ζεχρά Ζαμάν και Αϊσενούρ Ερκέν, η επικεφαλής του τομέα γυναικών του Συλλόγου Επιστημόνων Δυτικής Θράκης Χιουρέμ Σεφκέτογλου, οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, η πρόεδρος του Φολκλορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου μειονότητας Σαππών και ταυτόχρονα επικεφαλής του τομέα γυναικών του DΕΒ Νετσλά Τσαβούς, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαιρουλλάχ, οι αντιδήμαρχοι Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζήογλου και Ριτβάν Μολλά Ισά, ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραήμ Σερήφ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, η επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η περιφερειακή σύμβουλος Σεβγκί Σαλίμ, και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσείν. 

Υπήρξαν βεβαίως και χαιρετισμοί, από τους οποίους επισημαίνουμε εκείνον του τουρκοπρόξενου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς (που εστίασε στην αύξηση του αριθμού των γυναικείων συλλόγων στη Δυτική Θράκη, ανέφερε πως αυτό συμβάλει στο να κινούνται οι Τουρκάλες της περιοχής μέσα σε ομόνοια), αλλά και του προέδρου του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς (που ανέφερε πως η πλειοψηφία των μελών στο κόμμα του αποτελείται από γυναίκες και ευχαρίστησε για αυτό τις Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης). 


Δημοφιλείς αναρτήσεις