Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Συνεργείο του Sigma στην καρδιά της παράνομης Τουρκικής Γεώτρησης

Στην καρδιά της παράνομης τουρκικής γεώτρησης στην κατεχόμενη Συγκράση, βρέθηκε συνεργείο του Sigma. Οι εργασίες για τοποθέτηση του πύργου της γεώτρησης άρχισαν την Δευτέρα.

Διασχίζοντας την κατεχόμενη μαγευτική πεδιάδα της Μεσαορίας έφτασε μέσω του Λευκονοίκου στη Σύγκραση.
 Μετά από πολύωρη έρευνα βρήκαμε το σημείο όπου η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου εργάζεται πυρετωδώς για την έναρξη της γεώτρησης που θα τρυπήσει την κατεχόμενη γη με στόχο την εξεύρεση υδρογονανθράκων.

Με το που έφτασε το συνεργείο τονίστηκε από τις αρχές ότι δεν επιτρέπεται η κινηματογράφηση των εργασιών, γεγονός που τους ανάγκασε να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Κατά τα τέλη Απριλίου αναμένεται να αρχίσει η γεώτρηση.

Το ότι οι πιθανότητες ανεύρεσης υδρογονανθράκων είναι λίγες το επιβεβαίωσε και ένας εκ των εργατών της Τουρκικής Εταιρείας πετρελαίου.

Η μετάβαση στα κατεχόμενα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου η ψευδοαστυνομία ισχυρίστηκε ότι το όχημα του σταθμού, εμπλεκόταν σε 3 τροχαίες παραβάσεις, συγκεκριμένη μέρα πριν από περίπου εννιά μήνες.

Ζητήθηκαν φωτογραφίες των καμερών φωτοεπισήμανσης αλλά μάταια. Το εκπληκτικό είναι ότι οι τρεις τροχαίες παραβάσεις ορίου ταχύτητας έγιναν διαδοχικά μέσα σε 12 λεπτά και μάλιστα το όχημα εκινείτο και στις τρεις περιπτώσεις με την ίδια ταχύτητα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις