Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Απέκλεισε το oδόφραγμα Αγ. Δομετίου ο Επίσκοπος Καρπασίας

Συμβολική διαμαρτυρία και αποκλεισμό του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου πραγματοποίησε στις 7 το πρωί ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, συνοδευόμενος από αριθμό ιερέων, εξαιτίας της άρνησης των κατοχικών αρχών να του επιτρέψουν να μεταβεί στα κατεχόμενα για να λειτουργήσει σε Ναούς της Μητροπολιτικής του περιφέρειας.  
Διεκδικώ, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο, ως Επίσκοπος Καρπασίας το δικαίωμα μου και το ιερό μου καθήκον να λειτουργήσω με το ποίμνιο μου τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Εξάντλησα, ανέφερε, όλες τις εναλλακτικές, καθώς ενημέρωσα για το πρόβλημα την κυβέρνηση, τα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ, τις πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 

Τη συμπεριφορά των κατοχικών αρχών καταδίκασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, Μεσημέρι και Κάτι, ο Στέφανος Στεφάνου διαμήνυσε  ωστόσο ότι δεν μπορεί κανένας  κανένας να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, δεν μπορεί  κανένας να κλείνει τα οδοφράγματα και  να δίνει το μήνυμα ότι καταργεί το κράτος. Από τη στιγμή  είπε που  η κατοχή αμφισβητεί το κυπριακό κράτος, δεν μπορούμε και εμείς να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας, όποια ιδιότητα και αν έχει αυτός που το  κάνει.

Xριστόφιας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε σήμερα ότι η κίνηση από τα οδοφράγματα πρέπει να γίνεται απρόσκοπτα, με βάση και τους Νόμους, και να μην δημιουργεί η ε/κ πλευρά προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για το κατοχικό καθεστώς, ώστε να μειώσει τη ροή ένθεν και ένθεν του οδοφράγματος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο στρατόπεδο «Ανδρέα Ζάκου» της ΕΛΔΥΚ, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, αναφορικά με τη διαμαρτυρία της συντεχνίας των Τ/"κ" καθηγητών για τους ελέγχους των κατοχικών αρχών στα οδοφράγματα που δυσχεραίνουν τη διέλευση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «έχουν δίκαιο» να διαμαρτύρονται και πρόσθεσε ότι «πρέπει να προσέχουμε και εμείς οποιεσδήποτε πράξεις, κινήσεις, οι οποίες δίνουν αφορμή, δικαιολογητικά στην κατοχική δύναμη να κάνει αυτά τα οποία καταδικάζουν οι προοδευτικοί Τ/"κ"».

Σε ερώτηση αν αναφέρεται στον αποκλεισμό του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου από τον Επίσκοπο Καρπασίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε «όχι μόνο».

Είπε ότι υπάρχουν και στην ε/κ πλευρά «ιδιοτροπίες και ιδιορρυθμίες» στα οδοφράγματα και πρόσθεσε ότι οι Τ/"κ" έχουν εμπιστοσύνη προς αυτήν την Κυβέρνηση και μιλάνε «έξω από τα δόντια» για τυχόν εκτροπές και ατασθαλίες που πιθανόν να γίνονται από Ε/κ, τις οποίες, όπως είπε, "τις χειριζόμαστε άμεσα".

Ανέφερε ότι η προσέγγιση των δύο κοινοτήτων είναι υποβοηθητική στις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι αν αφεθούν και πάλι οι Τ/"κ" στην αγκαλιά της Τουρκίας, όπως έγινε στο παρελθόν, «είμαστε άξιοι της τύχης μας».


Πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι άμεσα, και χωρίς καμία χρονοκαθυστέρηση να κλείσουν τα επιβλαβές για την πατρίδα και την κοινωνία μας οδοφράγματα.

Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που είπε πως  η κατοχική δύναμη αμφισβητεί το κυπριακό κράτος, πόσο μάλλον εμείς δεν πρέπει να δίνουμε υπόσταση σε ένα ανύπαρκτο έκτρωμα, επιτρέποντας την διέλευση από και προς τα κατεχόμενα εδάφη μας, αναγνωρίζοντας έτσι έμμεσα το ψευδοκράτος.

Όσο για τον κ. Χριστόφια, που τόσο πολύ θέλει αρεστή λύση για τα "αδέλφια" μας τους τουρκο"κύπριους", να τον ενημερώσουμε πως η λύση πρώτα από όλα πρέπει να είναι ΑΡΕΣΤΗ στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ της Κύπρου, που είναι και ο νόμιμος και γηγενής πληθυσμός αυτού του τόπου, και μετά για οποιοδήποτε ξένο, και πόσο μάλλον όταν αυτός εδραιώθηκε με την βία στον τόπο μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις