Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Τουρκία: Δεν εγκαταλείπουμε το ψευδοκράτος για χάρη της ΕΕ

Το 2014 θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, ο Τούρκος Υπουργός για ευρωπαϊκά θέματα, Εγκεμέν Μπαγίς. Θέτοντας την προθεσμία της Άγκυρας και με θράσος χιλίων πιθήκων, ο Μπαγίς υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν θα θυσιάσει την ένταξή της στην ΕΕ για χάρη του ψευδοκράτους.


«Νομίζω ότι το 2014 θα είναι ένα μοιραίο έτος τόσο για την ΕΕ όσο και για την Τουρκία. Ελπίζω το 2015 να μην χρειαστεί να αναρωτηθεί η Ευρώπη ποιος είναι υπεύθυνος για την απώλεια της Τουρκίας», δήλωσε προκλητικότατα ο Μπαγίς σε ρουμανική εφημερίδα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».
Δήλωσε επίσης, ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει τον επί χιλιετίας δυτικό προσανατολισμό της και υπογράμμισε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί από την υποστήριξη της προς το ψευδοκράτος για να ενταχθεί στην ΕΕ, αλλά ούτε και να θυσιάσει την ένταξή της στην ΕΕ για χάρη του ψευδοκράτους.

«Έχουμε κάνει πάρα πολλές κινήσεις μέχρι σήμερα», είπε ο Μπαγίς προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να περιμένει πλέον κανείς από την Τουρκία να κάνει νέες κινήσεις για το Κυπριακό.

Ανέφερε, τέλος, ότι δεν έχουν εκπληρωθεί οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί από την ΕΕ για το Κυπριακό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις