Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Πλέει προς Αλεξανδρέττα το ύποπτο πλοίο

Στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία φαίνεται να κατευθύνεται το γερμανικής ιδιοκτησίας ύποπτο πλοίο, το οποίο, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, φέρεται να μεταφέρει βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά από το Ιράν στη Συρία.
Το στίγμα του γερμανικής ιδιοκτησίας πλοίου Atlantic Cruiser εντοπίστηκε στο χάρτη το μεσημέρι. Έπλεε με προορισμο το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.


Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, το ύποπτο πλοίο εκτιμάται ότι είχε αποπλεύσει από το Ιράν, για να μεταφέρει πυρομαχικά στη Συρία.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το σκάφος οδηγείται σε ασφαλές λιμάνι, όπου θα διενεργηθεί έλεγχος στο φορτίο του, ωστόσο δεν αποκάλυψε το λιμάνι.
Το πλοίο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ανοικτά της Κύπρου. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 48ωρο βρισκοταν σε διεθνή ύδατα μεταξύ Κύπρου-Συρίας και Τουρκίας, χωρίς να εισέλθει στα χωρικά μας ύδατα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «είναι ένα θέμα το οποίο παρακολουθούμε στενά, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους. Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε εμείς είναι ότι το πλοίο αυτή τη στιγμή κινείται προς βόρεια κατεύθυνση, προς την κατεύθυνση της Τουρκίας».

Πάντως, η Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή είχε δώσει οδηγίες σε περίπτωση που ζητούσε να προσεγγίσει τα χωρικά μας ύδατα, να μην του επιτραπεί η είσοδος.

Όπως μεταδίδεται, το γερμανικής ιδιοκτησίας πλοίο, είναι ναυλωμένο από ουκρανική εταιρεία.

Η γερμανική πλοιοκτητρία εταιρεία αρνείται ότι το πλοίο μεταφέρει οπλισμό και πυρομαχικά.

Εκπρόσωπος της Εταιρείας δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ότι σύμφωνα με τα έγγραφα φόρτωσης, στο πλοίο υπάρχουν τουρμπίνες, αντλίες και άλλα μηχανήματα, με προορισμό την Τουρκία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις