Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Αυξάνονται οι Τ/"κ" διεκδικητές της γης του αεροδρομίου Λάρνακας

Η Τ/"κ" Χαϊριγιέ Κεμάλ Οζκιλίτς διαψεύδει στην εφημερίδα Κίπρις τον Τ/"κ" Χουσεϊν Χελβατζίογλου που σε προηγούμενο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας εμφανίστηκε ο ίδιος και ο αδερφός του ως οι ιδιοκτήτες 96 στρεμμάτων, όπου βρίσκεται το τερματικό και ο δίαυλος προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας.

Ο Χελβατζίογλου ζητεί αποζημιώσεις τουλάχιστον 200 εκ. ευρώ από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εταιρεία Hermes Airports, κατηγορώντας τες ότι παράνομα διαχειρίζονται το αεροδρόμιο, χαρακτήρισε παράνομη και την υπογραφή συμφωνίας της Hermes Airports με κινεζική εταιρεία για επενδύσεις ύψους 600 εκ. ευρώ εντός του αεροδρομίου.

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η Κίπρις φιλοξενεί δηλώσεις της Οζκιλίτς, η οποία αναφέρει ότι τη γη στο παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας απέκτησαν ο παππούς και η γιαγιά της το 1900 από την αγγλική αποικιοκρατική κυβέρνηση. Οι ισχυρισμοί του Χελβατζίογλου, είπε, είναι εντελώς αβάσιμοι, προσθέτοντας ότι πριν από περίπου πέντε χρόνια, ο Χελβατζίογλου προσπάθησε και πάλι να οικειοποιηθεί την περιουσία της, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού δεν είχε καμιά απόδειξη ότι αυτός είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης.

Η Οζκιλίτς ισχυρίζεται ακόμα ότι για την εν λόγω γη υπάρχουν σχετικές δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν πριν το 1974 και περιέχουν κάποιες εκκρεμότητες, και ότι η «ε/κ διοίκηση» - όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία - τους πρότεινε και σχετική αποζημίωση. Πρόσθεσε ότι τα έγγραφα τα οποία κατέχει ο Χελβατζίογλου είναι πλαστά και εξασφαλίστηκαν με τη διαμεσολάβηση κάποιου «βουλευτή». Ο Χελβατζίογλου πράγματι είχε ένα τεμάχιο γης στη Λάρνακα πριν το 1974, όμως η γη αυτή απέχει πολύ από το παλαιό αεροδρόμιο, όπως ανέφερε.

Η Χαϊριγιέ Κεμάλ Οζκιλίτς, η οποία κατάγεται από τη Λάρνακα και σήμερα διαμένει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, κατηγόρησε τους Ε/κ αρμόδιους ότι, παρόλο που πρότειναν αποζημίωση για την περιουσία της, ακόμα δεν τους την παραχώρησαν, ενώ η ίδια και ο σύζυγός της προσπαθούν μέσω του Κτηματολογίου να επικυρώσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας της γης τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις