Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Ντ. Τουσκ: Η ΕΕ δεν πρέπει να δεχθεί απειλή εναντίον της Κύπρου

Δεν είναι δυνατό να υπάρξει οποιαδήποτε απειλή ενάντια στην προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ και η ίδια η ΕΕ δεν πρέπει να δεχθεί οποιαδήποτε απειλή από την Τουρκία ενάντια της Κύπρου, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ. 
Μιλώντας κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Προεδρικό, ο κ. Τουσκ σημείωσε ότι η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ως μέλος της Ένωσης και έχει αυτή τη θέση εκπροσωπώντας την Ένωση στο σύνολό της.

Ο κ. Τουσκ εξέφρασε μεταξύ άλλων την ελπίδα να συνεχιστούν οι συνομιλίες στο Κυπριακό ώστε να προωθηθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι απειλές της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και πάγωμα των σχέσεων της με την ΕΕ κατά τη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας, ισούνται με τυχοδιωκτισμό και δεν μπορεί η ΕΕ και η διεθνή κοινότητα να παραμείνουν απαθείς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι η Τουρκία θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη διεθνή νομιμότητα, διαφορετικά, όπως είπε, δεν είναι άξια να είναι ούτε καν υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις