Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Έρογλου: Εμμένει σε πρόσκληση πενταμερούς διάσκεψης

Με την απόφαση που θα λάβει για το Κυπριακό ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, πρέπει να δείξει σε όλο τον κόσμο τη σημασία της δήλωσής του περί ''end game'' (τελικού σταδίου στις διαπραγματεύσεις), ανέφερε ο Τ/"κ" ηγέτης Ντερβίς  Έρογλου, υποστηρίζοντας ότι ο Μπαν Γκι Μουν είχε χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη έκφραση, γνωρίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί μία πολυμερής διάσκεψη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας με έναν αμερόληπτο τρόπο, στη διαδικασία που κινήθηκε με βάση την υπόθεση ότι οι Ε/κ θα πουν όχι, πρέπει να πάρει μίαν απόφαση προς την κατεύθυνση της επίτευξης μίας συμφωνίας στην Κύπρο. Αφήνοντας, συνέχισε, σε μία μεριά την υπόθεση ότι οι Ε/κ μπορεί να πουν όχι, πρέπει να εκτιμηθεί σε μία σύσκεψη με τη συμμετοχή και των εγγυητριών χωρών, πόσο ωφέλιμη είναι η συνέχιση των εργασιών για μία ''κυπριακή λύση''.
Απαντώντας σε ερώτηση Τ/"κ" δημοσιογράφου για αρνητικά μηνύματα της ε/κ πλευράς σε μίαν πολυμερή σύσκεψη, ο κ. Έρογλου είπε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναζητείται μία ''κυπριακή λύση'', αλλά λόγω της αδιαλλαξίας της ε/κ πλευράς δεν μπόρεσε να εξευρεθεί.
Ο Τ/"κ" ηγέτης είπε ότι σε μία πενταμερή σύσκεψη, όπου θα συμμετέχουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο και οι εγγυήτριες χώρες, θα συζητηθούν τα κεφάλαια στα οποία δεν υπήρξε συμφωνία και μία απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα ''ξεκολλήσει'' τα πράγματα και θα γίνει αποδεκτή.
Η δήλωση του Προέδρου Χριστόφια, συνέχισε, πως η 1η Ιουλίου είναι απλά μία ημερομηνία, αποσκοπεί στο να κάνει την τ/"κ" πλευρά να ξεχάσει ότι εκείνες τις ημέρες θα φουντώσει η προπαγάνδα για τις προεδρικές εκλογές και το ότι η Κύπρος θα είναι Προεδρεύουσα της ΕΕ.
Δεν θα προκύψει τίποτε εάν οι διαπραγματεύσεις συνεχιστούν μετά την 1η Ιουλίου, πρόσθεσε ο κ. Έρογλου, λέγοντας πως αυτό το είπε τόσο στην ε/κ πλευρά, όσο και στα Ηνωμένα Έθνη, σημειώνοντας πως στην τελευταία του επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ περιέλαβε την πρόταση για πενταμερή διάσκεψη.
Αυτό, είπε, προσπαθούν να το εμποδίσουν οι Ε/κ, για αυτό άρχισαν δηλώσεις χωρίς να δουν την έκθεση Ντάουνερ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις