Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΧΩΡΟΥ

Εν όψει των προσεχών προεδρικών εκλογών του 2013 τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου προσπαθούν να βρουν κοινό  υποψήφιο, διαφωνώντας να υποστηρίξουν τους υποψηφίους των δυο μεγάλων  κομμάτων  της αριστεράς και της δεξιάς, έτσι υποδεικνύοντας  αρκετά  πρόσωπα  για να επιλέξουν έναν ως υποψήφιο να τον υποστηρίξουν.

Στη πράξη θεωρείται αδύνατο να συμφωνήσουν, διότι είναι σε όλους μας γνωστές οι στάσεις των ηγεσιών τους  και  διαφορετικές  κάποιων  άλλων στελεχών τους, επίσης οι υποστηρικτές τους είναι διαμοιρασμένοι σε  διάφορα  στρατόπεδα  και  ιδεολογίες  όπως, αριστεροί,  δεξιοί,  σοσιαλιστές κεντρώοι, με λίγα λόγια, μπλέ, κόκκινοι, πράσινοι και βένετοι,  υπάρχουν οι ένθερμοι  υποστηρικτές του  σχεδίου Ανάν  οι οποίοι με κανένα τρόπο δεν  υποχωρούν  και  οι λόγοι  είναι  σε όλους  μας  γνωστοί, υπάρχουν οι Πατριώτες και υποστηρικτές της Δημοκρατίας και της "δίκαιης" λύσης  του Κυπριακού και της πλήρους αποστρατικοποίησης του νησιού μας.  

Πως λοιπόν θα μπουν στη διαδικασία να συμφωνήσουν εφ’όσον το χάσμα είναι τεράστιο και πώς ο υποψήφιος  θα μπορεί να τους  ικανοποιεί  όλους και  ποια  γραμμή  θα ακολουθήσει στο Κυπριακό, και ποια ιδεολογία από όλες θα επιλέξει;

O Μακαριότατος  έχει απόλυτο  δίκαιο  να σχολιάσει  αυτό το  φαινόμενο διότι η προσπάθεια αυτή σίγουρα θα πέσει στο λάκκο των λεόντων.

Η ταπεινή  μου άποψη ως κατάληξη,  ΔΗΚΟ,  ΕΔΕΚ και κίνημα Οικολόγων θα υποστηρίξουν τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ και  το ΕΥΡΩΚΟ θα  υποστηρίξει τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, τον κ. Αναστασιάδη με προοπτική για να συγκυβερνήσουν  ή  ακόμα να  ενωθούν τα δύο κόμματα, διότι οι θέσεις των συγκλίνουν σε όλα τα επίπεδα ιδεολογικά αλλά και στο Εθνικό θέμα.

Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Κύπριος ψηφοφόρος ο οποίος έπαψε  πλέον να ακολουθεί τα κόμματα και να εμπιστεύεται τους  πολιτικούς,  γιατί  ουκ ολίγες φορές τον ξεγέλασαν  και τον  πίκραναν.  Το  βλέμμα  του  Κύπριου ψηφοφόρου  τώρα  είναι  στραμμένο στο συμφέρον  της  Πατρίδας του  και του νοικοκυριού του και κάποιοι άλλοι ας... ονειρεύονται παράδεισο.

Με Εκτίμηση
Άριστος Κακουλής

Δημοφιλείς αναρτήσεις