Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Πέντε φυλακιστήρια εντάλματα κατά Πιτσιλλίδη για τροχαίες παραβάσεις


Στον απόηχο του σάλου που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις περί βουλευτών που «γλυτώνουν» τα πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις, επικαλούμενοι την βουλευτική τους ασυλία, άλλη μια υπόθεση έρχεται να προκαλέσει.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», μετά τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους, και σε βάρος του Ανδρέα Πιτσιλλίδη εκκρεμούν φυλακιστήρια εντάλματα για πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων που δεν έχουν πληρωθεί.  

Σύμφωνα με το δημοσίευα, πέντε φυλακιστήρια έχουν εκδοθεί εναντίον του βουλευτή του ΔΗΣΥ, συνολικού ύψους €1.035. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα πέντε αδικήματα διαπράχθηκαν πριν ο κ. Πιτσιλλίδης εκλεγεί βουλευτής Λευκωσίας. Η μια υπόθεση αφορά παράβαση που έγινε το 2008 και για την οποία το πρόστιμο ανέρχεται στα €85. Η δεύτερη υπόθεση είναι του 2009 και αφορά πρόστιμο €100, ενώ η τρίτη αφορά πρόστιμο €250 για παράβαση που διαπράχθηκε το 2010. Άλλες δύο υποθέσεις  καταχωρίστηκαν στο δικαστήριο το 2011, δηλαδή τη χρονιά που εξελέγη βουλευτής, με πρόστιμα 350 και 250 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει εξάλλου η εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες της, το τελευταίο διάστημα ασκήθηκαν πιέσεις από την αστυνομία προς τον βουλευτή προκειμένου να πληρώσει της πρόστιμα, ωστόσο η στάση του ήταν αρνητική, ενώ επικαλείτο, σύμφωνα με τον Πολίτη, την βουλευτική του ασυλία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις