Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Τὸν Σταυρόν σου προσκυνοῦμεν, τήν Ανάστασιν σου καρτεροῦμεν νά δοξάσωμεν

Τα µάτια µου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι. Κανείς σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μία λέξη χωρίς να αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, κανείς λακές δεν μπορεί να ισχυριστεί και να αποδείξει πως η Ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ' άλλες φυλές και ότι δεν έχουμε τίποτα το κοινό με την αρχαία εκείνη Ελληνική φυλή. Είμαστε οι μόνοι σ’ ολόκληρη την Ευρώπη που έχουμε το προνόμιο να λέμε τον ουρανό “ουρανό” και τη θάλασσα “θάλασσα” όπως την έλεγαν ο Όμηρος και ο Πλάτωνας πριν πάνω απο δυόμισι χιλιάδες χρόνια. 


Τούτο το ένδοξο αλωνάκι, το πολιορκημένο από στεριά και θάλασσα συνεχίζει να είναι εδώ σήμερα σε πείσμα πολλών και θα συνεχίσει. Νωπό το αίμα των νεκρών μας, άταφοι νεκροί μας, χιλιάδες εγκλωβισμένοι, Καρτερικά Ελληνικά Ονόματα σε Κύπρο, Βόρεια Ήπειρο, Μικρασία και Πόντο περιμένουν την ανάσταση τους. Δίπλα μας Έλληνες που πάλεψαν για σε Πατρίδα, Απλοί Ωραίοι Έλληνες που ένα είχαν στο νου τους, τον αγώνα για την πρόοδο σου, την ανεξαρτησία σου και για τη λευτεριά σου. 

Απλοί Ωραίοι Έλληνες που ταπεινά εργάστηκαν με ότι είχαν στα χέρια τους για την προκοπή σου, Απλοί Ωραίοι Έλληνες που η αγάπη τους για σένα ήταν ο χαλασμός στην καρδιά τους. Η πατρίδα είναι μία. Ας κάνει ο καθείς μας αυτό που του αναλογεί, αυτό που αυτός νομίζει, με μια μικρή διαφορά, κάθε μέρα και καλύτερα, αυτό να έχει ο καθείς μας στο νου του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις