Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Η τουρκική βαρβαρότητα εναντίον της Κύπρου, συνεχίζεται με αναίδεια στην καρδιά της Ε.Ε.

«Η Τουρκία δεν θα αναστείλει τις σχέσεις της με την Ε.Ε.», αλλά «δεν θα έχει καμιά σχέση με την προεδρεύουσα χώρα» το δεύτερο μισό του έτους (σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία), διεμήνυσε ο αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα υπουργός της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς. 


«Με μια χώρα που δεν αναγνωρίζουμε και οι άλλοι αποκαλούν "πρόεδρο", εμείς δεν πρόκειται να καθίσουμε σε επίσημη συναλλαγή. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους αναγνωρίσουμε», ξεκαθάρισε ο κ. Μπαγίς σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ο Τούρκος υπουργός σχολίαζε σχετική δήλωση του αντιπροέδρου της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - Ε.Ε., βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, Ουμούτ Οράν, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας η διαπραγματευτική διαδικασία δεν πρέπει να παγώσει για έξι μήνες ή να ανασταλεί.

Οι υπό ένταξη χώρες έχουν σχέση με τις προεδρεύουσες χώρες στα Συμβούλια Σύνδεσης ή όταν ανοίγουν ή κλείνουν κεφάλαια, αλλά στις τελευταίες τρεις προεδρίες, παρατήρησε, αρκετές χώρες-μέλη της ΕΕ, προεξέχουσας της Κύπρου, προέβαλαν άδικα και παράλογα εμπόδια, με αποτέλεσμα η Τουρκία να μην ανοίξει κανένα νέο κεφάλαιο. Γι' αυτό, πρόσθεσε, δεν χρειάζεται με την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» -όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία- να επιμείνουμε πολύ.

Οι σχέσεις όμως της Τουρκίας με την Κομισιόν διαβεβαίωσε, θα συνεχιστούν, όπως και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις χώρες μέλη της ΕΕ. Από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012, συμπλήρωσε, πολλοί αρχηγοί κρατών-μελών και υπουργοί Εξωτερικών θα επισκεφθούν την Τουρκία, ενώ θα γινουν και συναντήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δημοφιλείς αναρτήσεις