Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Χιλιάδες τόνοι ψαριών από την Τουρκία στα πιάτα μας

Ψάρια που φτάνουν από την Τουρκία στα κατεχόμενα μεταφέρονται παράνομα στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με έρευνα της τ/"κ" εφημερίδας Σταρ Κίπρις.


Μετά από ισχυρισμούς ότι χιλιάδες τόνοι ψαριών που εισάγονται στο ψευδοκράτος από την Τουρκία μεταφέρονται κάθε Πέμπτη στις ελεύθερες περιοχές από αποθήκη στην κατεχόμενη Ομορφίτα, η εφημερίδα προέβη σε επιτόπου έρευνα όπως αναφέρει.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας πήγε στην κατεχόμενη Ομορφίτα και διαπίστωσε ότι ψάρια που μεταφέρονται στα κατεχόμενα από τη Μερσίνα της Τουρκίας με το όχημα διεθνών μεταφορών φορτώνονται σε όχημα με αριθμούς εγγραφής της Κυπριακής Δημοκρατίας τους οποίους δημοσιοποιεί.
Το όχημα αυτό μεταβαίνει στη συνέχεια στο Τ/"κ" Εμπορικό Επιμελητήριο προκειμένου να πάρει τη συνοδευτική επιστολή των εμπορευμάτων και ακολούθως στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκειμένου να μεταφέρει τα ψάρια στις ελεύθερες περιοχές.

Επισημαίνει επίσης ότι με αυτό τον τρόπο μεταφέρονται 3.5 τόνοι ψάρια στις ελεύθερες περιοχές.
Η Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στο Σίγμα ότι αύριο το πρωί θα δώσει οδηγίες για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι αριθμοί εγγραφής που δημοσιοποιούνται δεν ανήκουν σε ΒΑΝ όχημα αλλά σε σαλούν και αν ευσταθεί το δημοσίευμα δεν αποκλείεται οι πινακίδες να είναι κλεμμένες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις