Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Φέρεται να εργοδοτούσε «φανταστικούς» υπαλλήλους και να τσέπωνε λεφτά του κράτους

Άλλη μία υπόθεση κατάχρησης εξουσίας και δημοσίου χρήματος διερευνά το Υπουργείο Εξωτερικών, αυτή τη φορά εναντίον Κύπριου, τέως Ύπατου Αρμοστή σε χώρα της Αφρικής.
- Καταγγελίες για διασπάθηση και κατάχρηση δημοσίου χρήματος εναντίον τέως Κύπριου Πρέσβη
- Φέρεται να παραποιούσε έγγραφα και να εργοδοτούσε ανύπαρκτους υπαλλήλους!
- Σε εξέλιξη έρευνα στο Υπουργείο Εξωτερικών
- Χαμηλούς τόνους κρατά η Υπουργός


Η υπόθεση φαίνεται πως έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, καθώς εναντίον του υπάρχουν καταγγελίες για κατάχρηση μεγάλου χρηματικού ποσού, που με ένα πρόχειρο υπολογισμό ενδεχομένως να ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ.
Ωστόσο, το Υπουργείο τηρεί σιγήν ιχθύος. Με μεγάλη μυστικότητα διεξάγεται έρευνα εναντίον του συγκεκριμένου λειτουργού, ο οποίος, σημειώτεον, σήμερα προΐσταται υπηρεσίας του Υπουργείου εξωτερικών στην Κύπρο. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, αφού τοποθετηθεί επί των καταγγελιών και ο ίδιος, για να δοθεί στην συνέχεια στα χέρια της υπουργού.
Σύμφωνα, πάντως, με καλά πληροφορημένες πηγές από το περιβάλλον του Υπουργείου, εναντίον του συγκεκριμένου λειτουργού υπάρχουν ισχυρισμοί για 55 περίπου υποθέσεις για την περίοδο 2008 -2011, και οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων:
- Kατάχρηση εξουσίας και δημοσίου χρήματος
- Πλαστογραφία εγγράφων
- Υπερχρεώσεις για διοργάνωση δείπνων (κάποια εξ αυτών, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν έγιναν ποτέ)
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο τέως Ύπατος Αρμοστής φέρεται ακόμα να εργοδοτούσε στην Πρεσβεία «φανταστικούς υπαλλήλους», βάζοντας επί της ουσίας στην τσέπη του τους μισθούς και τον 13ο τους!
Την ίδια στιγμή, η υπουργός εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή παρουσιάζεται αποφασισμένη να τηρήσει αυστηρά τους κανονισμούς που αφορούν τέτοιες υποθέσεις, σε περίπτωση που η έρευνα «καίει» τον εν λόγω λειτουργό. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της μας επιβεβαίωσε ότι διέταξε διοικητική έρευνα για την υπόθεση, ωστόσο κράτησε χαμηλούς τόνους, επισημαίνοντας μας ότι δεν πρόκειται να καταδικάσει κάποιον χωρίς στοιχεία. «Υπάρχουν κάποιες καταγγελίες, τις διερευνούμε και αναμένω τα αποτελέσματα», κατέληξε η κα Μαρκουλλή.
Το SigmaLive επικοινώνησε επίσης με τον δικηγόρο του τέως Υπάτου Αρμοστή, Κρίς Τριανταφυλλίδη, ο οποίος μας ανέφερε ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. «Υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί, τους οποίους το Υπουργείο διερευνά, αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας», μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις