Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Πυρκαγιά στο Σταθμό Βασιλικού


Ανάφλεξη στο Μαζούτ του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά. Κίνδυνος επέκτασης σε διπλανές δεξαμενές. Πυροσβεστικά Οχήματα από όλες τις επαρχίες δίνουν μάχη με τις πύρινες γλώσσες 
Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού  της ΑΗΚ στο Βασιλικό, κατασβήστηκε τελικά λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ντεπόζιτο που αποθηκεύει μαζούτ, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης που γίνονταν σε αυτό.

Στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό έσπευσαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Λεμεσό, Λάρνακα και ΕΜΑΚ, όπως μας διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Λίζα Κεμιτζή.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, Στέλιος Στυλιανού.  Σε επικοινωνία που είχε το ant1iwo με τον κ. Στυλιανού, ο Γ.Δ. της ΑΗΚ, διευκρίνισε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε άδεια δεξαμενή, που αποθηκεύει μαζούτ. Στη δεξαμενή υπήρχαν κατάλοιπα μαζούτ, και κατόπιν συνθηκών που διερευνώνται, ξέσπασε πυρκαγιά.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στην περιοχή έβρεξαν με νερό τις παρακείμενες δεξαμενές, για την αποφυγή περαιτέρω ζημιάς.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται άλλες 4 δεξαμενές μαζούτ και ακόμα δύο δεξαμενές ντίζελ. Kάθε δεξαμενή έχει χωρητικότητα 33 χιλιάδες κυβικά πόδια. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις