Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Έκλεψαν εκρηκτικά από το πεδίο βολής Καλού Χωριού

Εκρηκτική ύλη τύπου TNT κλάπηκε από το χώρο αχρήστευσης παλιών βλημάτων και αντικειμένων της ΕΦ στο Καλό Χωρίο σήμερα το πρωί.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας αχρήστευσης παλιών βλημάτων γύρω στις 10 το πρωί.


Συγκεκριμένα τα παλιά αντικείμενα βρίσκονταν μέσα σε λάκους γύρω από τους οποίους υπήρχε εκρηκτική ύλη TNT η οποία χρησιμοποιείτο για την αχρήστευσή τους.

Παρόλα αυτά αξιωματικοί της ΕΦ κατά την διάρκεια των σημερινών αχρηστεύσεων είδαν ότι σε ένα από τους λάκους δεν έγινε έκρηξη. Όταν πλησίασαν είδαν έκπληκτοι ότι η εκρηκτική ύλη είχε εξαφανιστεί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν αντιληπτά δύο πρόσωπα να απομακρύνονται με ταχύτητα από το πεδίο βολής με ημιφορτηγό αυτοκίνητο.

Μετά από επίμονες προσπάθειες και με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της αστυνομίας, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Λάρνακας, εντοπίστηκε το ημιφορτηγό, συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο ύποπτοι ασχολούνταν συστηματικά με την εμπορία παλιών μεταλλικών αντικειμένων.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου και ανακρίνονται αυτή τη στιγμή. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις