Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

«Αποστολή» αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων

Σε απόλυτο συντονισμό και διαρκή συνεννόηση βρίσκονται Αθήνα και Λευκωσία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα πρόκληση της Άγκυρας, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου στα παράλια της Κύπρου και της Ρόδου.


Πέντε θαλάσσια οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας τέμνουν οι περιοχές, στις οποίες η Τουρκία εξέδωσε άδειες για έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές για τις έρευνες τέμνουν τα οικόπεδα 1,4,5,6, και 7, τα οποία έχει καθορίσει η Κύπρος στην ΑΟΖ της στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ περιλαμβάνεται και η περιοχή μέχρι και τη Ρόδο.

Η προκλητική αυτή κίνηση σήμανε συναγερμό στις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας, που καταγγέλλουν την τουρκική επεκτατική πολιτική σε βάρος δύο χωρών μελών της ΕΕ, στους κόλπους της οποίας η Άγκυρα προσβλέπει να ενταχθεί.

Τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια; Θα αντιδράσουν οι δύο όπως έχουν αποδείξει ανίκανες κυβερνήσεις και να απαντήσουν όπως αρμόζει στις τούρκικες προκλήσεις ή για ακόμα μία φορά θα υποχωρήσουν;


Δημοφιλείς αναρτήσεις