Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Εξελίξεις από την υπόθεση της προσφυγής για τις Δημοτικές Εκλογές στον Ύψωνα

Xτες 09 Απριλίου 2012, στο Εκλογοδικείο της Λεμεσού, όπου εκδικάζεται η προσφυγή του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Παναγιώτου κατά της ερμηνείας του εκλογικού νόμου περί Δημοτικών Εκλογών, έγιναν οι σχετικές αγορεύσεις της υπόθεσης. Οι δικηγόροι των κομμάτων ΕΔΕΚ και Οικολόγων, παραδέχθηκαν πως είχαν κατέλθει ως συνδυασμός κομμάτων, επικαλέστηκαν όμως πως κανείς στο παρελθόν δεν αμφισβήτησε παρόμοια εκλογικά αποτελέσματα όπως αυτά στον Δήμο Ύψωνα.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την νομοθεσία των Βουλευτικών εκλογών, στον οποίο παραπέμπει ο περί δημοτικών εκλογών νόμος, προνοεί πως συνδυασμοί κομμάτων δικαιούνται δεύτερης κατανομής μόνο σε περίπτωση που ξεπεράσουν το 10% του συνόλου των έγκυρων ψήφων. Ο παραπονούμενος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), ζητά όπως του δοθεί η θέση του δημοτικού συμβούλου η οποία δόθηκε στην τρίτη κατανομή στον συνδυασμό ΕΔΕΚ-Οικολόγων που είχε λάβει 5,46%.

Μετά τις αγορεύσεις το Δικαστήριο όρισε την 24η Απριλίου 2012, ως ημερομηνία για την έκδοση της απόφασης. Μίας απόφασης που προσδοκούμε ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), πως θα δικαιώσει τον υποψήφιο δημοτικό μας σύμβουλο κ. Παναγιώτου και θα του δώσει δικαιωματικά την θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ύψωνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις