Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Δελτίο τύπου σχετικά με το στρατόπεδο φιλοξενίας αιτητών πολιτικού ασύλου στην Μεννόγεια

Εδώ και λίγο διάστημα έχει επιλεχθεί η Μεννόγεια, ως ο τόπος όπου θα συγκεντρώνονται οι αιτητές πολιτικού ασύλου μέχρι την εξέταση της υπόθεσής τους. Τα καλά νέα από την υιοθέτηση μίας λύσης που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη και που ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχουμε προτείνει από το 2009, σύντομα επισκιάστηκαν από μία ακόμα διαφωνία μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων. 


Η «τεράστια» αυτή διαφωνία εντοπίζεται στο ποιος θα φυλάει το στρατόπεδο υποδοχής των αιτητών ασύλου, όπου υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Η μία υποστηρίζει πως το στρατόπεδο θα πρέπει να φυλάσσεται από την αστυνομία ή μία ειδική προς τούτο υπηρεσία του κράτους. Η δεύτερη προσέγγιση είναι πιο νεοφιλελεύθερη και υποστηρίζει την ανάθεση της φύλαξής τους, σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας. 

Οι δύο προτάσεις έχουν και τα υπέρ και τα κατά τους. Δεν πρέπει όμως να αναλωθεί περιττός χρόνος και συνεπακόλουθα χρήμα, σε επιδόματα, καθώς οι ανάγκες για το στρατόπεδο υποδοχής τρέχουν. Ελπίζουμε οι διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων να αρθούν σύντομα και αν αυτές είναι ανυπέρβλητες τότε προθυμοποιούμαστε εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), να αναλάβουμε την φύλαξη του στρατοπέδου αμισθί...

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μέτωπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις