Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Πλάκες πεζοδρομίων "Μade in Κατεχόμενα" στην Έγκωμη

Την έντονη αντίδραση των Δημοτών της Έγκωμης προκαλεί το γεγονός ότι οι επιδιορθώσεις που γίνονται σε πεζοδρόμια στον Δήμο, γίνονται με πλάκες από τα κατεχόμενα.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντας ότι η παραγγελία δεν έγινε από τον Δήμο, αλλά από την ιδιωτική εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά.


«Εμείς αντιληφθήκαμε το γεγονός κατόπιν καταγγελιών από Δημότες. Επικοινωνήσαμε με τον εργολάβο ο οποίος απάντησε ότι χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες πλάκες κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Εμπορίου.»

Το γεγονός αυτό προκάλεσε και την αντίδραση του Δήμου.

«Η επιθυμία του Δήμου, λόγω και της οικονομικής κρίσης, είναι να υποστηρίζονται οι ελληνοκυπριακές βιομηχανίες. Πρέπει επίσης να διασφαλίζεται ότι τα υλικά αυτά δεν έρχονται από την Τουρκία μέσω του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου», είπε χαρακτηριστικά ο Ζαχαρίας Κυριάκου.

Το SigmaLive επικοινώνησε με την διευθύντρια της εταιρείας που ανέλαβε το έργο, η οποία δήλωσε ότι μετά την αντίδραση του Δήμου Έγκωμης, δεν θα χρησιμοποιηθούν άλλες πλάκες από τα κατεχόμενα.

Παρόλα αυτά εξήγησε ότι πρόκειται για υλικά τα οποία ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας και είναι νόμιμα.

«Εκτός από το γεγονός ότι είναι κατά πολύ φθηνότερες, είναι επίσης υψηλότερης ποιότητας απ’ ότι οι κυπριακές», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές ιδιωτικές εταιρείες χρησιμοποιούν υλικά από τα κατεχόμενα, αυξάνοντας έτσι την πίεση που υπάρχει στις Ε/κ βιομηχανίες λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις