Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Επιστολή για σχέδιο Β στον ΓΓ του ΟΗΕ από 146 τουρκικές ΜΚΟ

Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν απέστειλαν 146 τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες, στην οποία γράφουν ότι αν μέχρι την 1η Ιουλίου δεν εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, θα αποσύρουν την στήριξή τους στις συνομιλίες. 
Σύμφωνα με τον τ/"κ" Τύπο, η επιστολή επιδόθηκε σε αξιωματικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο κατοχικό οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και σε αυτή περιλαμβάνεται εναλλακτικό σχέδιο Β και ο ισχυρισμός ότι η ε/κ πλευρά παρεμβάλλει εμπόδια στην πρόοδο της διαδικασίας.

Υποστηρίζεται ότι η ε/κ πλευρά δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη συμφωνίας επειδή επιβραβεύτηκε γιατί η κυβέρνησή της αναγνωρίζεται ως κυβέρνηση της Κύπρου, ενώ οι Τ/"κ" υποφέρουν από την ”απομόνωση”, την πολιτική ανισότητα και την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Αντίγραφο της επιστολής, αναφέρεται, θα αποσταλεί στους Πρωθυπουργούς της Τουρκίας και της Βρετανίας, αλλά και στον Τ/"κ" ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Το εναλλακτικό σχέδιο που εσωκλείεται στην επιστολή αναφέρεται στα ανθρώπινα δικαιώματα που δικαιούνται να απολαμβάνουν οι Τ/"κ", την υποχρέωση των ΗΕ να συμβάλλουν και να προτρέψουν για το διεθνές καθεστώς των Τ/"κ", την αναγνώριση στις Συμφωνίες 1959/1960 ίσων δικαιωμάτων και στους Τ/"κ" λόγω του ότι αυτοί εκδιώχτηκαν με την βία από την Κυπριακή Δημοκρατία – όπως υποστηρίζεται- την εκπλήρωση όλων των υποσχέσεων που δόθηκαν στους Τ/"κ" μετά το δημοψήφισμα, την σύσταση Συμβουλίου που θα απαρτίζεται από ίσο αριθμό Ε/κ και Τ/"κ" το οποίο θα επιληφθεί υποθέσεων αγνοουμένων, κληρονομιών, περιουσιακού, την συμβολή των ΗΕ στο απευθείας εμπόριο, κ.ά.

Οι 146 μη κυβερνητικές τουρκικές οργανώσεις παρουσιάζονται με την ονομασία ”πλατφόρμα σχεδίου Β”.


Βλέπουμε τους τούρκο (ο θεός να τους κάνει Κύπριους), πόσο έχουν ξεφύγει στα όσα ζητούν και λένε, και όλα αυτά με τις ευλογίες της κυβέρνησης αλλά και τις ευχές της αντιπολίτευσης, με άξια τέκνα να ακολουθούν πιστά τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Βλέπουμε τους τουρκο"κύπριους" αδελφούς να προβάλλονται από τουρκικές ΜΚΟ, ως οι αδικημένοι αυτού του τόπου, και μιλάνε οι κατακτητές για δικαιώματα που καταπατούνται. Έμεινα να βγαίνουν να διατυμπανίζουν ότι η Κύπρος είναι δικό τους νησί.
Δυστυχώς δεν υπάρχει ένας από τα κοινοβουλευτικά κόμματα να βγει και να τους βάλει στην θέση τους! Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις