Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Ο φόβος των S-300

Ο Άσαντ προελαύνει στη Χομς και τα τεθωρακισμένα του έχουν ισοπεδώσει κάθε αντίσταση των δυτικών πρακτόρων (δήθεν αντικυβερνητικών) στις τάξεις των οποίων πολεμούν τούρκοι, γάλλοι, εβραίοι κ.ο.κ. 

Πολλοί αδαείς αναρωτιούνται γιατί οι δυτικοί δεν καταστρέφουν τις χερσαίες δυνάμεις της νόμιμης συριακής κυβέρνησης με αεροπορικούς βομβαρδισμούς, όπως έπραξαν στη Λιβύη, το Ιράκ και τη Σερβία παλαιότερα. Η απάντηση είναι απλή: ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ορθά κοφτά στο κογκρέσο ότι ο λόγος που δεν έχει βομβαρδιστεί ακόμα η Συρία είναι το αντιαεροπορικό σύστημα S-300. 


Ιδού η σχετική δήλωσή του: “Τα πράγματα με την Συρία είναι πολύ διαφορετικά απ’ ότι με την Λιβύη. Έχουν εξελιγμένη αεράμυνα με προηγμένα ρωσικά Α/Α συστήματα και είναι πολύ δυσκολότερη μια απόπειρα επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Επίσης τους τελευταίους μήνες εντάχθηκαν στο δυναμικό της συριακής αεράμυνας συστήματα S-300 που οι πληροφορίες λένε ότι τα χειρίζονται απευθείας Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι. Θα χρειαστούμε πολύ περισσότερο χρόνο και πολύ μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που χρησιμοποιήθηκε στη Λιβύη για να καμφθεί η συριακή αεράμυνα. 

 Όλα τα άλλα τα αντιμετωπίζουμε εύκολα ή δύσκολα. Το έχουν κάνει στο παρελθόν οι Ισραηλινοί θα το κάνουμε κι εμείς. Αλλά οι S-300 μας προβληματίζουν”. Με βάση τα παραπάνω αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως το Α/Α σύστημα S-300 είναι ένα στρατηγικό όπλο, που προσφέρει τεράστια πλεονεκτήματα στον κάτοχό του έναντι ακόμη και των πλέον σύγχρονων απειλών. 

Αν το εν λόγω σύστημα είχε εγκατασταθεί στη νήσο Κύπρο τη δεκαετία του ’90 (μιλάμε για 15 χρόνια πριν… οι αμερικανοί τρέμουν το σύστημα αυτό ακόμα και σήμερα, που τα αεροπορικά τους μέσα έχουν εξελιχθεί στον υπερθετικό βαθμό) θα είχε εξαλειφθεί η τουρκική απειλή σε βάθος δεκαετιών! Σήμερα οι πύραυλοι S-300 σκουριάζουν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, δίπλα στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού. 

Δεν τους έχουν τοποθετήσει καν σε υπόστεγα! Και όμως, ακόμη και σήμερα, το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα θα μπορούσε να εγγυηθεί την ακεραιότητα του Ελληνισμού και να εκμηδενίσει την τουρκική επιθετικότητα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις