Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Άλωση της Παιδείας επιχειρεί το ΑΚΕΛ


Είναι γνωστή η άλωση της Παιδείας, η οποία επιχειρείται από το ΑΚΕΛ, από την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας από τον κ. Χριστόφια. Αυτό διαφάνηκε τόσο από την προσπάθεια αλλαγής των αναλυτικών προγραμμάτων, ιδιαίτερα της Ιστορίας και των Νέων Ελληνικών, προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης του εθνικού αισθήματος των Ελλήνων της Κύπρου όσο και από τους τεθέντες στόχους των σχολικών χρόνων περί ειρηνικής συνύπαρξης με τους Τουρκο"κυπρίους".

Το τελευταίο κρούσμα της διείσδυσης που επιχειρεί το ΑΚΕΛ, σκοπεύοντας στον έλεγχο της Παιδείας είναι η προώθηση "ημετέρων" σε θέσεις κλειδιά στην δομή της ιεραρχίας. Σήμερα θα μιλήσουμε με στοιχεία για τις προαγωγές των φιλολόγων Βοηθών Διευθυντών Β' σε Βοηθούς Διευθυντές Α', για τις οποίες υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις πως συγκεκριμένα άτομα βοηθήθηκαν υπέρ του δέοντος από τις προσωπικές (και όχι μόνο) φιλίες που είχαν με πρώην συνάδελφό τους ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην Βουλή...

Για να βοηθήσουμε και τους αναγνώστες να καταλάβουν την διαδικασία, οι υποψήφιοι Βοηθοί Διευθυντές Α', ανάλογα με την βαθμολογία που έχουν μαζέψει κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας τους μπαίνουν σε μια σειρά. Έπειτα περνούν από συνέντευξη από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Ε.Ε.Υ), η οποία μπορεί να προικοδοτήσει τους υποψηφίους από 0,5 έως και 5 βαθμούς! Αποτέλεσμα του πιο πάνω είναι η ουσιαστική επιλογή από την Επιτροπή των νέων Βοηθών Διευθυντών Α'.

Δυστυχώς και σε αυτές τις προαγωγές είχαμε ενδείξεις για επεμβάσεις από τρίτους στην διαδικασία της επιλογής. Συγκεκριμένα Βοηθός Διευθυντής Β' (χωρίς να έχουμε κάτι με τον εν λόγω Βοηθό, ο οποίος στο τέλος της ημέρας μπορεί να ήταν και άριστος) προάχθηκε σε Α' αν και βρισκόταν στην 25η θέση του καταλόγου, ευρισκόμενος 3 πόντους πίσω από τον πρώτο, ενώ ο πρώτος στον κατάλογο πριν βέβαια από την συνέντευξη, δεν προάχθηκε.

Οι φήμες έχουν οργιάσει από την ημέρα ανακοίνωσης των προαχθέντων, για επεμβάσεις από τον προαναφερθέντα νυν βουλευτή αλλά και γενικότερα από το κυβερνών κόμμα (δεν μιλάμε για τον 25ο αλλά και για άλλους προαχθέντες). Αν και η όλη διαδικασία ήταν νομότυπη αφού υπάρχει η δυνατότητα αυτή από την Ε.Ε.Υ., οι σκιές της αμφισβήτησης από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, πέφτουν βαριές πάνω της.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), καταγγέλλουμε την παρέμβαση που παρατηρείται από πλευράς ΑΚΕΛ στην Παιδεία του τόπου μας. Ζητούμε την άμεση αλλαγή του υφιστάμενου συστήματος προαγωγών, το οποίο δίνει μεγάλες εξουσίες στην Ε.Ε.Υ. μέσω των συνεντεύξεων. Το όραμά μας είναι μια Παιδεία εθνοκεντρική στην οποία δεν θα υπάρχουν φαινόμενα νεποτισμού ή επεμβάσεις από πολιτικά κόμματα.

Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις