Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Τον οδήγησαν από τα κατεχόμενα κρυμμένο στο πίσω κάθισμα. Τρεις συλλήψεις για μεταφορά αλλοδαπού

Τρία πρόσωπα συνέλαβε η Αστυνομία, και εναντίον τους διερευνά υπόθεση υποβοήθησης παράνομης εισόδου αλλοδαπού προσώπου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, διέλευσής του από τα κατεχόμενα χωρίς έλεγχο και παράνομης παραμονής του.

Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στη διάρκεια ελέγχου που διενήργησαν νωρίς χθες το βράδυ τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία στελεχώνουν το σημείο ελέγχου στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της δύναμης, οι αστυνομικοί ανέκοψαν για έλεγχο, στις 19.15 το βράδυ, συγκεκριμένο όχημα το οποίο κατευθυνόταν από τις κατεχόμενος προς τις ελεύθερες περιοχές. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας 39χρονος με συνοδηγό 27χρονο, και οι δύο από τη Λευκωσία. Στο πίσω κάθισμα του οχήματος εντοπίστηκε 30χρονος αλλοδαπός. Κατά την Αστυνομία, ήταν ξαπλωμένος με τρόπο που να μην ήταν ευδιάκριτος.

Οι τρεις συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα. Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος αλλοδαπός βρισκόταν στο παρελθόν στην Κυπριακή Δημοκρατία, και αφού απορρίφθηκε το αίτημά του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, απελάθηκε βάσει διαταγμάτων κράτησης και απέλασης.
Εναντίον των δύο συλληφθέντων διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, καθώς και υποβοήθησης παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπηκόου τρίτης χώρας.

Εναντίον του αλλοδαπού διερευνάται υπόθεση παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας. Η Αστυνομία θέλει, παράλληλα, να διαπιστώσει εάν οι συλληφθέντες έχουν προβεί σε παρόμοια παράνομη ενέργεια και στο παρελθόν με άλλους αλλοδαπούς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις