Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Θα χρυσοπληρώσουμε τις επικίνδυνες κρυπτοσυσκευές - Σε άμεσο κίνδυνο τίθεται η εθνική ασφάλεια


Ακάθεκτο προχωρεί το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ στην εξασφάλιση των κρυπτοσυσκευών και των αλγόριθμων EU SECURE, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί η αγορά τους για την εθνική ασφάλεια της Κύπρου και για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών σε επίπεδο δικτύων άμυνας και ασφάλειας. Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι του ΥΠΑΜ αποποιούνται των ευθυνών τους, δακτυλοδείχνοντας το ΓΕΕΦ και τους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, ως τους μόνους υπεύθυνους για τη λήψη της απόφασης να αγοραστούν οι συγκεκριμένες κρυπτοσυσκευές.

Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, λόγω του κινδύνου απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες να καταλήξουν στα χέρια του εχθρού και παρά την εγγραφή του θέματος στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής την περασμένη Πέμπτη, υπό τη μορφή του κατεπείγοντος, από το βουλευτή Αμμοχώστου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Σωτήρη Ν. Σαμψών, ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ προχωρούν στην αγορά των κρυπτοσυσκευών.

Νέα αποκάλυψη
«Η ΜΑΧΗ» αποκαλύπτει σήμερα άλλη μια παράμετρο της επικίνδυνης κατάστασης που δημιουργείται από την εμμονή των αρμοδίων να εφοδιαστεί η Εθνική Φρουρά και το ΥΠΑΜ με τις συγκεκριμένες συσκευές κρυπτογράφησης.

Όχι μόνο αποτελούν οι κρυπτοσυσκευές αυτές κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, αλλά αγοράζονται από το Υπουργείο Άμυνας σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες των κανονικών! Με άλλα λόγια, όχι μόνο αγοράζουμε κρυπτοσυσκευές, τους αλγόριθμους των οποίων μπορεί εύκολα να εξασφαλίσει η Τουρκία και επομένως μπορεί να γίνεται κοινωνός όλων των ευαίσθητων και κρίσιμων πληροφοριών που μεταδίδονται μέσω τους, θέτοντας έτσι σε άμεσο και υπαρκτό κίνδυνο την εθνική ασφάλεια μας, αλλά τις χρυσοπληρώνουμε και από πάνω!

Δουλειά του ΓΕΕΦ λέει το ΥΠΑΜ
Στο μεταξύ, ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας επιμένει ότι ο διαγωνισμός για την αγορά των συσκευών κρυπτογράφησης, οι όροι προκήρυξης και η επιμονή όπως το ΥΠΑΜ προχωρήσει σε εξασφάλιση τους, ανήκει αποκλειστικά στο ΓΕΕΦ και στους εμπλεκόμενους αξιωματικούς. «Αν κάτι έχει πάει λάθος», δήλωσε με νόημα στη «ΜΑΧΗ» ο εν λόγω αξιωματούχος, «δε φταίει το ΥΠΑΜ. Η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στους ώμους του ΓΕΕΦ και των αξιωματικών του».

Τι αποκάλυψε «Η ΜΑΧΗ»
Υπενθυμίζουμε ότι η εφημερίδα μας, στο κύριο θέμα της την Κυριακή 12.2.12, είχε αποκαλύψει ότι το Υπουργείο Άμυνας, προμηθεύεται κρυπτοσυσκευές ο αλγόριθμος των οποίων είναι γνωστός και μπορεί να χρησιμοποιείται ήδη από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς μπορεί με εύκολο τρόπο να διαρρεύσει σε χώρες όπως η Τουρκία.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ» ανέφεραν επίσης ότι καμιά χώρα της Ε.Ε δεν χρησιμοποιεί EU SECURE Aλγορίθμους για τις κρυποσυσκευές τους για δίκτυα άμυνας και ασφάλειας, ενώ οι εθνικές κλείδες ασφαλείας που διαθέτουν οι συσκευές δεν αποτελούν επαρκή ασφάλεια αφού γνωρίζοντας και κατέχοντας τον Aλγόριθμο είναι πολύ εύκολο να σπάσει κάποιος την κλείδα, της οποίας το επίπεδο ασφαλείας είναι πολύ χαμηλό!Δημοφιλείς αναρτήσεις