Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Οι πλαστές συνταγές έστειλαν αλλοδαπό στο κελί

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε χθες διάταγμα τετραήμερης κράτησης εναντίον άνδρα 37 χρονών από την Αίγυπτο, παντρεμένου με Ελληνοκύπρια και πατέρα ενός παιδιού, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου, την περασμένη Παρασκευή 16 Μαρτίου, άγνωστο άτομο, αλλοδαπός, παρουσιάστηκε σε δύο φαρμακεία στην πόλη της Λάρνακας και με τον ίδιο τρόπο δράσης, δηλαδή παρουσιάζοντας πλαστογραφημένη ιατρική συνταγή, προσπάθησε να εξασφαλίσει ποσότητα φαρμάκων για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή για να εξασφαλιστούν.

Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, οι φαρμακοποιοί υποψιάστηκαν ότι οι συνταγές ήταν πλαστογραφημένες και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Επίσης, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, το ίδιο πρόσωπο μετέβη σε τρίτο φαρμακείο στη Λάρνακα και ζήτησε, πάλι με πλαστογραφημένη συνταγή, μεγάλη ποσότητα του ιδίου φαρμάκου.

Ο υπαστυνόμος σημείωσε ότι και ο τρίτος φαρμακοποιός ειδοποίησε την Αστυνομία, ωστόσο, πριν τα μέλη της Δύναμης μεταβούν στο φαρμακείο, ο άνδρας εγκατέλειψε τη σκηνή. Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ακόμα ότι ύστερα από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον Αιγύπτιου, ο οποίος συνελήφθη προχθές στην οικία του δυνάμει δικαστικού εντάλματος. Χθες οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα τετραήμερης κράτησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις