Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Η δημοσκόπηση του Συγκροτήματος "ΔΙΑΣ" και το σχόλιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Κυριακή και Δευτέρα είχαμε την δημοσίευση δημοσκόπησης της εταιρείας Prime Consulting, η οποία διενεργήθηκε για το Συγκρότημα "Δίας", με αρκετά ενδιαφέροντα ευρήματα τα οποία αποτυπώνονται στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ευρήματα τα οποία είναι σίγουρο πως θα μελετηθούν από όλα τα κόμματα του κατεστημένου, σε μια προσπάθειά τους να πάρουν τις καλύτερες για αυτούς αποφάσεις για το προσεχές μέλλον.

Το πρώτο και σημαντικότερο που θα θέλαμε να κρατήσουμε από αυτήν την δημοσκόπηση είναι η πολύ χαμηλή δημοτικότητα του Προέδρου Χριστόφια και την εντύπωση από το 61,88% των ερωτηθέντων πως η διακυβέρνησή του είναι αποτυχημένη, έναντι μόνο 14% που την κρίνουν ως πετυχημένη. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πως ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ είναι μουδιασμένοι από την διακυβέρνηση του κόμματός τους, κρίνοντας την ως πετυχημένη μόνο το 43,81%.

Παρά τη επικοινωνιακή επίθεση του ΑΚΕΛ και του Προεδρικού προς την κοινωνία, με την προβολή του έργου που έχει παραχθεί σχετικά με τους υδρογονάνθρακες ακόμα και το "κρυφτούλι" που έπαιζε η κυβέρνηση σχετικά με την οικονομία, καταγγέλλοντας γενικά και αόριστα το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, είναι φανερό πως δεν κατάφερε να συγκρατήσει τις απώλειές του.

Ακόμα και ο μπαμπούλας των "πραξικοπηματιών" της "ΕΟΚΑ Β" και του Εθνικισμού, που οι ίδιοι προβάλλουν ως το απόλυτο κακό δεν έχει καταφέρει κατά τα φαινόμενα να συγκινήσει και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ. Είναι πασιφανές πως η οικονομική κρίση, το Μαρί και η διαχείριση του Κυπριακού, στοίχισαν στο κυβερνών κόμμα.

Το επόμενο εύρημα της δημοσκόπησης είναι η χωροθέτηση ενός τρίτου πόλου στον "μεσαίο" χώρο, ανάμεσα στους αντιπάλους ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, το οποίο εμφανίζεται να έχει μεγαλύτερη δυναμική από μια πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια. Αυτό που ενώνει τον ενδιάμεσο αυτό χώρο είναι η διαφορετική ρητορική πάνω στο Κυπριακό από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγους. Ουσιαστικά όμως και αυτό διαφαίνεται από τις ομόφωνες παλαιότερα αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου σχετικά με το Κυπριακό, δεν διαφέρουν ριζικά από το "ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ".

Πιθανότατα λοιπόν θα δούμε είτε μια συνεργασία των "κεντρώων" κομμάτων, σε συνδυασμό με τις υποψηφιότητες Αναστασιάδη-Χριστόφια, είτε το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ θα προτιμήσουν να "ποντάρουν" σε κάποιο πιο σίγουρο υποψήφιο, ανοίγοντας τον δρόμο στον διπολισμό. Φυσικά αν σταθεροποιηθεί η τάση που διαφάνηκε στην δημοσκόπηση, το πρώτο σενάριο που αναφέραμε είναι πιο πιθανό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) σε όλα αυτά τα μικροπολιτικά παιχνίδια, τους υπολογισμούς και τα υπόγεια πάρε-δώσε, δεν πρόκειται να συμμετάσχει. Από τις αρχές μας και την ιδεολογία μας δεν πρόκειται να αποκλίνουμε τιμώντας την εμπιστοσύνη όσων εκλογέων μας στήριξαν στις Βουλευτικές εκλογές. Στην δύσκολη αυτή συγκυρία όχι μόνο για την ιδιαίτερη μας Πατρίδα αλλά και για όλο το Έθνος μας, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αφήνει ανοικτές μπροστά του όλες τις επιλογές σχετικά με τις Προεδρικές του 2013...

Γραφείο τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις