Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Σκωτία: "Ποιος θα προστατεύσει την χώρα και τις πετρελαιοπηγές όταν διαλύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις”


Τελικά κάποιοι στην Ευρώπη ενδιαφέρονται για την ασφάλεια τους, ακόμα και αν δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος από τους γειτόνους τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου το εθνικιστικό κόμμα της Σκωτίας το SNP ζήτησε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας να εξηγήσει για ποιο λόγο αποσύρονται από την Σκωτία στρατιωτικές μονάδες και γιατί κλείνουν βάσεις η μία μετά την άλλη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του SNP την στιγμή που οι βόρειοι γείτονες της Σκωτίας αυξάνουν την στρατιωτική τους ισχύ το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έχει αφήσει την Σκωτία χωρίς αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, χωρίς περιπολικά σκάφη ανοικτής θαλάσσης, χωρίς φρεγάτες χωρίς αποβατικά πλοία και μειωμένο αριθμό στρατιωτικού υλικού και πυροβολικού.

Η ερώτηση αυτή ήρθε την στιγμή που το βρετανικό υπουργείο Άμυνας πρόκειται να κλείσει τις δύο (Leuchars και Kinloss) από τις τρείς επιχειρησιακές αεροπορικές βάσεις στην Σκωτία και να αποσύρει τους Βασιλικούς Πεζοναύτες από την χώρα.

Το σκωτικό κόμμα διατυπώνει ένα εύλογο ερώτημα που σιγά-σιγά θα πρέπει και εμείς να το σκεφτόμαστε. Με απλά λόγια το SNP ερωτά για το  ποιος θα προστατεύει τις πετρελαιοπηγές στην Βόρεια Θάλασσα όταν η βρετανική κυβέρνηση αποφασίζει να απογυμνώσει της στρατιωτική παρουσία στην Σκωτία. 

Με ποιους καταδρομείς και με ποιες αμφίβιες δυνάμεις θα μπορεί η κυβέρνηση να προστατέψει τις τεράστιες επενδύσεις του βρετανικού λαού στην Βόρεια Θάλασσα, ρωτούν οι Σκωτζέζοι. Άραγε πότε θα δούμε αυτές τις υπεύθυνες πολιτικές φωνές και στην Ελλάδα ;


Δημοφιλείς αναρτήσεις