Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Στρο: Η διχοτόμηση της Κύπρου είναι ένα ενδεχόμενο αν δεν υπάρξει αλλαγή

Εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη της ως ενδεχόμενο τη διχοτόμηση της Κύπρου", δηλώνει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας "Ραντικάλ". 

Αναφερόμενος στα εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Στρο λέει ότι “ο ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο είναι το Κυπριακό. Όταν πριν από ένδεκα χρόνια είχα αναλάβει Yπουργός Eξωτερικών ήμουν αμερόληπτος στο θέμα της Κύπρου. Αλλά με το χρόνο έγινα πιο ανυπόμονος”, αναφέρει.

Προσθέτει ότι “το 2004 υπογράφηκε στο Μπούργκενστοκ συμφωνία με την ελληνοκυπριακή πλευρά. Αλλά ο Παπαδόπουλος δεν έμεινε πιστός στη συμφωνία. Η ΕΕ έγινε όμηρος της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης. Η κατάσταση αυτή ζημιώνει την ΕΕ", ανέφερε. 

Ο κ. Στρο υποστηρίζει ότι εάν δεν αλλάξει η κατάστση, θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να λάβει υπόψη τη διχοτόμηση, λέγοντας ότι “η διχοτόμηση είναι ένας άλλος τρόπος επίλυσης σε περιπτώσεις εδαφικών διαφορών”. 

Σύμφωνα με τον κ. Στρο “η υφιστάμενη κατάσταση οφείλεται στη νότια Κύπρο και όχι τους Τουρκο"κύπριους"”. Ο κ. Στρο λέει επίσης πως είναι “απογοητευμένος επειδή το μπλοκ Γαλλίας-Ελληνοκυπρίων μπλοκάρει τις συνομιλίες” της Τουρκίας με την ΕΕ.
Ξεσκεπάζονται για άλλη μια φορά οι Βρεττανοί και δείχνουν το βρόμικο τους ρόλο στο Κυπριακό και τα φιλοτουρκικά τους αισθήματα.

Το Κυπριακό πρόβλημα, μετατράπηκε από πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε δικοινοτικό πρόβλημα, με τις ευλογίες από τους μειοδότες πολιτικάντηδες μας κάθε απόχρωσης και το κακό συνεχίζεται όσο συνεχίζει ο κόσμος να στηρίζει τα κόμματα της υποταγής και του ραγιαδισμού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις