Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Ομιλία για τον αγώνα της ΕΟΚΑ

Μεγάλη εκδήλωση έγινε χθες στα πολιτικά γραφεία της Λευκωσίας, αφού δεκάδες συναγωνιστές έδωσαν δυναμικά το παρόν τους στα γραφεία μας, για την ομιλία που έγινε με θέμα τον θρυλικό αγώνα της ΕΟΚΑ, με εκλεκτό προσκεκλημένο και ομιλητή τον κ. «Λευτή».

Ο κ. «Λευτής» φανερά συγκινημένος, από το κλίμα, αφού όπως τόνισε επανειλημμένα ένιωθε πως βρισκόταν ανάμεσα σε δικά του παιδιά, άνοιξε την καρδιά του και εξιστόρησε τα γεγονότα της ΕΟΚΑ. Μίλησε για τις μάχες που έδωσαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, με πίστη στον όρκο που έδωσαν για την Ένωση, και τις αντιξοότητες της τότε εποχής.
Μίλησε για τον σκοτεινό ρόλο των κομμουνιστών (στελέχη του ΑΚΕΛ) στον αγώνα της ΕΟΚΑ, για τον ρόλο των τουρκο«κυπρίων» που σήμερα κάποιοι έχουν την αυθάδεια να τους αποκάλούν και αδέλφια τους. Εκεί όμως που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν με τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του Μακαρίου στο Κυπριακό.


Κλείνοντας ο κ. «Λευτής» κάλεσε κυρίως την νεολαία να πυκνώσουν τις τάξεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον ωραίο αυτό αγώνα που κάνουμε, και μας ζήτησε να παραμείνουμε πιστοί στις ιδέες μας, μακριά από τα κόμματα της υποταγής, και όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα δεν υπάρχουν άξιοι πολιτικοί, όλοι είναι ξεπουλημένοι και νοιάζονται μόνο για την καρέκλα, τα μεγαλεία και τα χρήματα.
Για μας, αποτελεί τεράστια τιμή η παρουσία του κ. «Λευτή», και η συμπαράσταση που μας έδειξε, μπολιάζοντας μας έτσι με ακόμα περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά το δύσκολο αυτό δρόμο που επιλέξαμε να πάρουμε ενάντια σε όλους αυτούς που πολεμάνε κάθε τι ελληνικό σε αυτό τον τόπο.

Επίσης ξεχωριστή παρουσία είχαμε και από μέλη του πολιτικού γραφείου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή που παρευρέθηκαν και αυτοί στην εκδήλωση. Ακολουθεί εκτενέστερο ρεπορτάζ για τους συναγωνιστές μας εξ Ελλάδος.
*Σύντομα βίντεο από την εκδήλωση*

Δημοφιλείς αναρτήσεις