Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Γιλντίζ: «Το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας»

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μεταφερθεί στην Ευρώπη το φυσικό αέριο της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ είναι κατά τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, η απολογία εκ μέρους του Ισραήλ προς την Τουρκία για το θάνατο των 9 Τούρκων πολιτών στο πλοίο «Mavi Marmara» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα στις 31 Μαίου του 2010. 


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, ο κ. Γιλντίζ είπε ότι η πλέον συμφέρουσα οδός για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την Αν. Μεσόγειο προς την Ευρώπη είναι η Τουρκία και ότι οι άλλες εναλλακτικές λύσεις θα προκαλέσουν διάφορες δυσκολίες, προσθέτοντας ότι το θέμα της ενέργειας πρέπει να αποτελέσει έναυσμα για την ειρήνη στην περιοχή. 

Αναφερόμενος στο πλοίο «Piri Reis», ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι ολοκλήρωσε τις δισδιάστατες έρευνες στην Αν. Μεσόγειο, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες για αγορά πλοίου που θα διεξάγει τρισδιάστατες έρευνες, πράγμα που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014. Ο κ. Γιλντίζ συμμετείχε χθες σε συνέδριο στην Αττάλεια της Τουρκίας με τίτλο: «PETFORM - Έρευνες για ανεύρεση και παραγωγή πετρελαίου» και απαντούσε σε ερωτήσεις του ανταποκριτή της Σαμπάχ. 

Θυμηθείτε προηγούμενο άρθρο μας για τον ύποπτο ρόλο της Υπ. Εμπορίου Πραξούλλας Αντωνιάδου στο θέμα της ενέργειας και την μεταφορά του μέσω Τουρκίας κάνοντας κλίκ ΕΔΩ

Δημοφιλείς αναρτήσεις