Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Αυξήθηκε ο τουρισμός στα κατεχόμενα

Συνεχίζεται η υποστήριξη της Τουρκίας προς το ψευδοκράτος σε κάθε τομέα ενώ ο τομέας του τουρισμού και της εκπαίδευσης στα κατεχόμενα έχει αναπτυχθεί, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».

Η εφημερίδα γράφει ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ιρσέν Κιουτσούκ μαζί με τον «υπουργό τουρισμού και περιβάλλοντος» Ουνάλ Ουστέλ επισκέφθηκαν το Γενικό Διευθυντή της «Σαμπάχ» Ερντάλ Σαφάκ. 

Ο κ. Κιουτσούκ, κατά την επίσκεψή του, είπε ότι στα κατεχόμενα εκτελούνται ναυλωμένες πτήσεις από 14 χώρες ενώ φοιτούν στα παράνομα πανεπιστήμια μαθητές από 70 χώρες.

Είπε ακόμα ότι τα επτά πανεπιστήμια στα κατεχόμενα έχουν ισχυρές βάσεις και ο αριθμός των φοιτητών έχει φθάσει τις 47 χιλιάδες. 


Για πρώτη φορά μετά το 1974, σύμφωνα με τον Κιουτσιούκ, το 2011 το ποσοστό πληρότητας των τουριστικών ξενοδοχείων ξεπέρασε το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων–καζίνο.


«Αυτό δείχνει ξεκάθαρα την ανάπτυξη του τουρισμού», είπε ο Κιουτσιούκ.


Επίσης, είπε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες που κάνουν για τουρίστες από σκανδιναβικές χώρες κατά τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο που υπάρχει μείωση τουριστικών εσόδων.

Εξάλλου, ο λεγόμενος υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι θα συναντηθούν πρώτα με τους Ρώσους και στη συνέχεια με τους Ουκρανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και ότι κάνουν ενέργειες για «περιοδείες-πακέτο» που θα συμπεριλαμβάνουν 4 μέρες στην Αττάλεια και 3 μέρες στα κατεχόμενα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις