Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Φιλοϊσλαμικές οργανώσεις χρηματοδοτούν στην Θράκη την μαντίλα


Σε καιρό κρίσης τα 500 ευρώ για όσους τηρούν αυστηρά τα ισλαμικά καθήκοντα και βάζουν στα ανήλικα παιδιά την μαντίλα, είναι ένα σημαντικό ποσό που λειτουργεί ως κίνητρο.

Έτσι και μετά τα κοράν κορουσού, τα κατηχητικά σχολεία που ζωντανεύουν στα τζαμιά σε μια προσπάθεια ελέγχου των μικρών παιδιών μέσα από την θρησκεία, και σε συνδυασμό με την παρουσία φιλοϊσλαμικών οργανώσεων που ρίχνουν πακτωλό χρημάτων προκειμένου να υπάρξει στροφή σε ένα συντηρητικότερο πρότυπο ζωής τόσο για τα νέα κορίτσια όσο και για τις παραδόσεις στα αγόρια της μειονότητας, είναι εμφανής μαζί μ΄ ένα περιρρέοντα συντηρητισμό που έχει να κάνει και με την εφαρμογή της σαρίας.

Η αύξηση της μαντίλας στα νέα κορίτσια στην ελληνική Θράκη δεν είναι τυχαία, αλλά εντάσσεται σε ένα μεγάλο ποσοστό και στην προσέγγιση που με εύστοχο τρόπο επιχειρούν τελευταία πολλές ισλαμικές οργανώσεις από την Σαουδική Αραβία κυρίως που καταβάλλοντας το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως ή και άλλα βοηθήματα στις οικογένειες εξαναγκάζουν την στροφή στα ισλαμικά στερεότυπα της νέας γενιάς.

Μεγαλόπνοοι σχεδιασμοί της ΠΕΚΕΜ για ίδρυση ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μειονοτικές περιοχές.

Η έλλειψη αμιγώς μειονοτικών σχολείων μετά την λειτουργία των ιδιότυπων νηπιαγωγείων που χρηματοδοτούνται κι ελέγχονται από το τουρκικό προξενείο και είναι διάσπαρτα στην Θράκη, πλέον αποτελεί ένα άλλο σχέδιο εξυφαίνεται αφού δεν υπάρχει αντίδραση του ελληνικού κράτους που τα δέχεται όλα παθητικά κι αδιαμαρτύρητα και αφορά την ανάπτυξη σχολικών ιδιωτικών συγκροτημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση σε μειονοτικούς δήμου με κυρίαρχη την διδασκαλία των τουρκικών. Επισήμως αυτή η πρόταση δεν έχει κατατεθεί, βρίσκεται όπως γνωρίζουμε στο στάδιο της επεξεργασίας όπου πρέπει να αντιμετωπιστούν κι αντικειμενικές δυσκολίες όπως η εξήγηση των κονδυλίων που θα χρησιμοποιηθούν για αγορά οικοπέδων, κτισμάτων κλπ που θα πρέπει να προκύπτουν από επίσημες πηγές χρηματοδοτήσεων κι όχι ως "μαύρο χρήμα" εξωθεν, ή έσωθεν. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η σχετική πρόταση πριν την αδειοδότησή της.Δημοφιλείς αναρτήσεις