Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Εντείνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

Εντείνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι, καθώς μετά τις έρευνες του Πίρι Ρέϊς βορειοδυτικά της Μυτιλήνης ετοιμάζονται περί τα μέσα Απριλίου να ξεκινήσουν γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου.


Ήδη το Πίρι Ρέις από χθες το απόγευμα αρμενίζει ανοιχτά της Μυτιλήνης, παρά τις παραστάσεις της Ελληνικής πρεσβείας προς το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι προκλήσεις των Τούρκων αναμένεται να κλιμακωθούν, καθώς περί τα μέσα Απριλίου σύμφωνα με τον Ομέρ Σαχίντουρκ, επικεφαλής του τμήματος ερευνών της Τουρκικής Ανωνύμου Εταιρείας Πετρελαίων, θ' αρχίσουν γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου. Οι γεωτρήσεις επισήμανε ο Σαχίντουρκ θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της λεγόμενης συμφωνίας που υπέγραψε πέρσι η Τουρκία με το ψευδοκράτος.

Ο Σαχίντουρκ πρόσθεσε πως έχουν ήδη μεταφερθεί στην περιοχή τα σχετικά μέσα. Η εταιρεία του, πρόσθεσε, αυτή την ώρα πραγματοποιεί έρευνες ανοιχτά της Αττάλειας, της Μερσίνας και του κόλπου της Αλεξανδρέττας.

Σύμφωνα πάντα με τον Σαχίντουρκ, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για υδρογονάνθρακες στη Μαύρη Θάλασσα και θα χρειαστούν γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος.

Τέλος αναφέρθηκε και στο ερευνητικό σκάφος που έχει παραγγείλει η εταιρεία του, το οποίο θα είναι έτοιμο σε μερικούς μήνες και θα ονομάζεται Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις