Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Άστεγοι Κύπριοι στη Λεμεσό

 Εικόνες που προκαλούν σοκ κατέγραψε η κάμερα του ΣΙΓΜΑ, σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό, μόλις λίγα μέτρα από την Μαρίνα της Λεμεσού.  Δύο συμπολίτες μας και ένας Ελλαδίτης ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς τροφή, νερό αλλά πάνω από όλα χωρίς στέγη. Οι τρεις άστεγοι για προσωπικούς λόγους δεν ήθελαν να εμφανιστούν δημοσίως και απέφυγαν οποιαδήποτε επαφή με το συνεργείο του σταθμού μας που επισκέφθηκε το πρωί την περιοχή.
 

Έχασαν τη δουλειά τους, το σπίτι τους και όλες τις οικονομίες τους, με αποτέλεσμα να εγκατασταθούν σε ένα αχούρι, χωρίς παράθυρα, πόρτες, μπάνιο και αποχωρητήριο.

Το πώς ζουν, ένας θεός ξέρει. Ο ένας κοιμάται σε κρεβάτι που βρήκε στα σκουπίδια, ο άλλος σε ένα ξύλο στο πάτωμα  και ο τρίτος  σε μια πολυθρόνα που επίσης βρήκε στα σκουπίδια.

Ψάχνουν στους καλάθους των σκουπιδιών και βρίσκουν απομεινάρια τροφών, τα οποία μοιράζονται στην κυριολεξία με κάθε λογής τρωκτικά και ερπετά που ζουν μαζί τους στις εγκαταλελειμμένες αποθήκες. 

 Οι τρεις άστεγοι εντοπίστηκαν μετά από καταγγελία πολίτη, Και οι τρεις συνάνθρωποί μας ζητούν το αυτονόητο. Δικαίωμα στη ζωή.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις