Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Αρχιεπίσκοπος: «Θα κλείσουμε τα οδοφράγματα αν δεν μας δώσουν άδεια»

"Θα κλείσουμε τα οδοφράγματα εάν δεν μας δοθεί άδεια να επιδιορθώσουμε τον Απ. Αντρέα" διαμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος στους Πρέσβεις της ΕΕ.

Σε σημερινή συνάντηση που είχε με τους πρέσβεις της ΕΕ ο Αρχιεπίσκοπος τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν με την μονή του Απ. Αντρέα.


Ο Μακαριότατος είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με την πέτρα η οποία στηρίζει την αψίδα. Εις περίπτωση που υποχωρήσει η αψίδα πιθανόν να καταρρεύσει και μέρος του ναού σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο.

Η όλη επιδιόρθωση σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν χρειάζεται πάνω από μία ώρα.

«Χρειάζεται μία πτυσσόμενη σκάλα, μισός κουβάς πηλός και όλα επιδιορθώνονται με την πέτρα. Δεν χρειάζεται ούτε μελέτη ούτε προσφορές, ο μηχανικός και ο κτίστης της αρχιεπισκοπής μπορούν να επιδιορθώσουν την πέτρα σε μία ώρα και να σώσουν τον ναό από την ενδεχόμενη κατάρρευσή του», είπε ο Μακαριότατος.

Τόνισε επίσης ότι θα «πάμε να την φτιάξουμε είτε με άδεια είτε χωρίς άδεια»

«Δεν θα θέλαμε να φτάσουμε στο σημείο να ανταποδώσουμε και εμείς στα ίσα, γιατί τα μνημεία ανήκουν μεν σε εμάς, αλλά ανήκουν και σε όλη την ανθρωπότητα.»

Είπε ότι εάν δεν δοθεί άδεια για να επιδιορθωθεί ο ναός, «θα κλείσουμε τα οδοφράγματα μέχρι να μας δοθεί άδεια να πάμε να τα επιδιορθώσουμε.»

Τέλος κάλεσε τους πρέσβεις της ΕΕ να προβούν σε διαβήματα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κατήγγειλε την απόφαση των κατοχικών αρχών χθες να μην επιτρέψουν στον επίσκοπο Καρπασίας να μεταβεί στην Μόρφου μαζί με τον Μητροπολίτη Μόρφου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις