Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Ντερβίς Έρογλου: ''Βαρέθηκαν οι Τουρκο"κύπριοι" τις συνομιλίες''

Ο ηγέτης των Τουρκο"κυπρίων" Ντερβίς Ερογλου εκτιμά ότι οι Τουρκο"κύπριοι" έχουν πλέον βαρεθεί τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, συνομιλίες που συνεχίζονται εδώ και 48 χρόνια και, όπως ισχυρίστηκε, «λόγω αδιαλλαξίας της ε/κ πλευράς δεν έχουν καταλήξει πουθενά». Σύμφωνα με τον τ/"κ" Τύπο, ο κ. Έρογλου επανέλαβε τον τουρκικό ισχυρισμό ότι επιθυμούν την επίλυση του προβλήματος, προσθέτοντας ότι για τη λύση απαιτείται και η βούληση της άλλης πλευράς.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες, είπε ότι το σπουδαιότερο κεφάλαιο είναι αυτό του εδαφικού καθ’ ότι δεν νοείται κράτος χωρίς έδαφος. Σχετικά με τη διασταυρούμενη ψήφο, είπε ότι το θέμα αυτό το έφερε στην ημερησία διάταξη η ε/κ πλευρά για να απαλλαγεί από την εκ περιτροπής προεδρία και ισχυρίστηκε ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί η διασταυρούμενη ψήφος , οι Τ/"κ" δεν θα μπορούν να εκλέγουν τον ηγέτη τους. 

Όπως αναφέρεται στον Τύπο, ο Ντερβίς Έρογλου συναντήθηκε με την Σουκράν Μουμτζού, βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. Κατά τη συνάντηση ο Τ/"κ" ηγέτης ισχυρίστηκε ότι γνωρίζουν ότι η ε/κ πλευρά, η οποία ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, θα καταστεί περισσότερο αδιάλλακτη αλλά η τουρκική πλευρά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία μέχρι την 1η Ιουλίου. Η Τουρκάλα βουλευτής εξέφρασε στήριξη στον κ. Έρογλου και στους χειρισμούς του και έκανε λόγο για «δύο χωριστά κράτη που θα συνυπάρχουν ως ανεξάρτητα, και οι λαοί τους θα ζουν εν ειρήνη και χωρίς τσακωμούς».

Δημοφιλείς αναρτήσεις