Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Χριστόφιας: «Αν δεν ήμουν πολιτικός, θα ήμουν καθηγητής»

Το μήνυμα ότι χωρίς λύση στο κυπριακό και με εφαρμογή σχεδίων, που δημιουργούν κρίση στην Κύπρο, και γύρω από την Κύπρο, η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην ΕΕ, έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στο προεδρικό σε Ομάδα Φοιτητών και Καθηγητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Παλέρμο στην Ιταλία και του Πανεπιστημίου Γρανάδας στην Ισπανία. 
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί να ευλογηθεί ο εποικισμός και να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της Κύπρου. Θα ήταν, είπε, απόπειρα αυτοκτονίας. (ευτυχώς που το κατάλαβε, αν το κατάλαβε)

Βρισκόμαστε μπροστά από έναν εκβιασμό από πλευράς της τουρκικής ηγεσίας. Η 1η Ιουλίου αποτελεί μέρα τιμής για την Κύπρο, αφού είναι η πρώτη φορά που θα προεδρεύσει του Συμβουλίου της ΕΕ. Με την Προεδρία της ΕΕ υπογραμμίζεται η οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ισότιμου μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Τουρκία δεν θέλει να δεχτεί και να ανεχτεί αυτό το και προκαλεί και εκβιάζει την ΕΕ ότι θα τερματίσει κάθε επαφή με τα Οργανα της ΕΕ κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της Κύπρου. Αν αναλάβει την προεδρία η Κύπρος χωρίς λύση του Κυπριακού απειλεί ότι θα εφαρμόσουν διάφορα σχέδια.

Αυτή η στάση αποτελεί περιφρόνηση προς τα ΗΕ και την ΕΕ καθώς και ύβρη κατά της ΕΕ.

Αναφερόμενος στο εσωτερικό μέτωπο είπε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα, δυστυχώς όχι ενωμένοι, γεγονός το οποίο του προκαλεί θλίψη.
Εδώ, τόνισε, γίνεται το «σώσε», και δυστυχώς αυτό το εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοί μας.

Αν δεν ήμουν πολιτικός, είπε, θα ήμουν καθηγητής γι αυτό και τάσσομαι πάντα μαζί με τους νέους στα αιτήματά τους, όπως και στο θέμα τη επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος.Εδώ να προσθέσουμε ένα δικό μας σχόλιο-ερώτημα. Τι καθηγητής θα προτιμούσε να ήταν; Αγγλικής φιλολογίας ή μήπως γεωγραφίας (Δ.Χ.: "δεν ήξερα που βρίσκεται το Μαρί") ... και ο νοών... νοείτω...

Δημοφιλείς αναρτήσεις